Mai puţin de două treimi din şcolile judeţului sunt autorizate sanitar

Până la începutul acestei săptămâni, doar 172 de şcoli din cele 290 din Bistriţa-Năsăud erau autorizate din punct de vedere sanitar, ceea ce reprezintă 59%, a declarat directorul executiv adjunct Doina Petri de la Autoritatea de Sănătate Publică, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural. Situaţia este mai îngrijorătoare la grădiniţe, doar 49% dintre instituţiile de învăţământ preşcolar primind această viză anuală de la ASP Bistriţa-Năsăud.

Conform aceleiaşi surse, neautorizarea şcolilor şi grădiniţelor este motivată de faptul că grupurile sanitare sunt neigienice, nu există racorduri la reţeaua de alimentare cu apă, sistemele de încălzire pun în pericol sănătatea elevilor, iar sistemele de iluminat sunt defectuoase. Printre autorităţile locale care au fost date drept exemple pozitive în ceea ce priveşte îndeplinirea măsurilor de conformare în vederea autorizării sanitare au fost nominalizate cele din Năsăud, Nimigea, Poiana Ilvei, Chiuza sau Rebrişoara, în timp ce la polul opus au fost menţionate localităţi precum Tiha Bârgăului, Feldru sau Telciu.

Directorul adjunct Doina Petri a precizat că, până în 15 septembrie, numărul instituţiilor şcolare autorizate ar putea creşte cu 10 procente, în urma definitivării unor lucrări de reparaţii capitale şi reabilitare, însă pe viitor situaţia s-ar putea complica deoarece legislaţia în domeniu va fi modificată în sensul introducerii unor măsuri mai drastice de avizare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5