Liceul Economic şi patru blocuri din Năsăud, eficientizate energetic cu bani din PNRR

Primăria Năsăud a reuşit să acceseze mai multe finanţări prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care vizează eficientizarea energetică a blocurilor, a Liceului Economic, sistem de managemet al traficului rutier sau amplasarea de insule ecologice. 

         „Am reuşit să depunem câteva proiecte de investiţii prin PNRR, am prins la finanţare eficientizarea energetică pentru patru blocuri, suntem în procedură de achiziţie publică cu toate cele patru obiective. De asemenea, avem proiectul de eficientizare a Liceului Economic. Tot prin PNRR se va finanţa proiectul de dotare  şi amplasare a celor zece insule ecologice în cartierul de blocuri şi un sistem de management de trafic pentru o siguranţă sporită.  Vor fi iluminate trecerile de pietoni, cu marcaje speciale. Siguranţa pietonilor lasă de dorit în foarte multe zone, şi nu vorbesc neapărat de Năsăud”, a declarat primarul Dorin Vlaşin.

Proiectul „Eficientizarea energetică a Liceului Economic Năsăud” are o valoare de 7 575 113,77 lei. Pentru blocuri, este vorba despre două cereri de finanțare depuse în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență - Componenta 5 - Valul Renovării, la Apelul de proiecte de renovare energetică aprofundată a clădirilor rezidențiale, PNRR/2022/C5/1-A.3.2/1, aferent rundei a doua (Proiectul ,,Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din orașul Năsăud, județul Bistrița-Năsăud - etapa II” - Subproiectul 1) și Apelul de proiecte de renovare energetică aprofundată a clădirilor rezidențiale, PNRR/2022/C5/1-A.3.2/1, aferent rundei a doua- (Proiectul ,,Creșterea eficientei energetice a blocurilor de locuințe din orașul Năsăud, județul Bistrița-Năsăud - etapa II” - Subproiectul 2).

Cele patru blocuri importante care vor primi o față nouă, contribuind la confortul locatarilor, dar și la aspectul mai plăcut al orașului sunt 4 BIS - Str. Iacob Mureșianu și C1 - Str. Bistriței (Subproiectul 1) și Bl. 67 și Bl. 1 - Bulevardul Grănicerilor (Subproiectul 2).

Valoarea celor două finanțări este de 25.643.194, 15 Lei (inclusiv TVA), echivalentul a 5.212.031,00 EURO.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5