Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistriţa – unitate de referinţă în învăţământul din judeţ

O unitate de învăţământ deosebită, cu un corp de cadre didactice de o înaltă ţinută şi profesionistă pregătire, buni psiho-pedagogi şi desăvârşiţi profesional, un etalon şi o unitate şcolară de referinţă în cadrul sistemului de învăţământ din judeţ, şi nu numai, este cunoscutul, apreciatul şi mult râvnitul de elevi - LICEUL DE ARTE „CORNELIU BABA” din Bistriţa, care oferă condiţii excelente de educaţie, instrucţie şi calificări profesionale la absolvirea cursurilor liceale, o certitudine în viitorul absolvenţilor.

Un viitor şi o siguranţă pentru elevi şi părinţi

Liceul de Arte „Corneliu Baba”, condus cu profesionalism şi competenţă de artistul plastic şi prof. Macedon Retegan, oferă deosebite posibilităţi de afirmare a personalităţii elevilor, multiple calificări profesionale şi un învăţământ de calitate, modern, la standarde europene, liceul fiind „o oază” de formare pentru viaţă, pentru cultură şi perspective deosebite de afirmare şi desăvârşirea intelectuală şi artistică.
Este un liceu unde „se face carte”, se studiază serios şi se dezvoltă bagajul de cunoştinţe al elevilor, oferind un învăţământ modern, care permite absolvenţilor să continue studiile la alte specializări universitare, având programa şcolară la fel cu celelalte licee.

Dotări

Liceul are 12 săli de clasă, în care se desfăşoară cursurile de cultură generală şi atelierele de specialitate (grafică, pictură, artă monumentală, textile, creaţie vestimentară, sculptură, ceramică, arhitectură şi design), precum şi un laborator de informatică dotat cu un server şi 30 de computere performante conectate la internet, un laborator cu 9 laptopuri performante pentru grafică computerizată, reţea wi-fi, aparatură multimedia (calculatoare mobile, proiectoare şi table interactive). Şcoala mai dispune de mijloace audio-vizuale, soft educaţional, hărţi, material didactic adecvat conţinutului procesului instructiv-educativ.

Planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2015-2016

Învăţământ liceal – Filiera vocaţională
Clasa a IX-a curs de zi – 56 de locuri
Arte plastice – 28 de locuri
Arhitectură şi design – 28 de locuri
Învăţământ gimnazial cu program integrat de artă – clasa a V-a – 30 locuri, curs de zi
Învăţământ primar – Clasa pregătitoare, 25 locuri, curs de zi

Ateliere care permit specializarea în:
- arhitectură
- design
- grafică
- pictură
- artă monumentală
- conservare-restaurare
- textile – creaţie vestimentară
- ceramică
- sculptură
- proiectare ambientală
La terminarea cursurilor liceale calificările profesionale sunt:
- tehnician pentru tehnici artistice
- tehnician în domeniul artistic

Important!!!

Informaţii admitere 2015
Din data de 6 martie 2015, în fiecare zi de vineri, între orele 15.00-18.00, se organizează, la sediul din B-dul Independenţei 3-5 Consultaţii gratuite de specialitate în vederea pregătirii elevilor pentru proba practică (aptitudini) de admitere în liceul nostru.
Înscrieri admitere – pentru probele de aptitudini
25-26 mai 2015
Admiterea în liceu – probele de aptitudini vor avea loc între 27-30 mai 2015 (începând cu ora 9.00)
27 mai – proba de percepţie vizuală (desen)
28 mai – compoziţie plastică – culoare (Arte)
29 mai – compoziţie (Arhitectură)
1 iunie – afişarea rezultatelor la probele de aptitudini.
Posibilităţi de continuare a studiilor:
Liceul nostru oferă un învăţământ la standarde europene, care permite specializarea în arte plastice, design, arhitectură şi dezvoltare urbană, dar şi adaptarea pentru alte specializări universitare.

Scrisoare de recomandare

Conducerea Liceului de Arte „Corneliu Baba” Bistriţa recomandă părinţilor elevului/elevei înscrierea la învăţământul de cultură generală: clasele pregătitoare – a IV-a cu activităţi suplimentare de artă, clasele V-VIII program integrat de artă şi program suplimentar de artă, clasele IX-XII nivel liceal, cu specializările Arte Plastice şi Decorative, Arhitectură, Arte Ambientale şi Design în cadrul Liceului de Arte „Corneliu Baba” Bistriţa.
Precizăm faptul că elevul/eleva a fost admis/ă la testul de aptitudini şi are înclinaţii artistice.
Înscrieri pentru clasele pregătitoare – a XII-a, an şcolar 2015-2016, în limita locurilor disponibile la Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistriţa
Decide să ai un copil educat!

Stimaţi părinţi!
La Liceul de Arte „Corneliu Baba” formăm oamenii care iubesc cultura, iar unii dintre ei ajung să o şi creeze.
Într-o lume a multiplelor posibilităţi,
Noi educăm, nu doar predăm.
Dacă îţi doreşti să ai un copil mai cult, mai deştept, mai frumos...
Înscrie-l la şcoala noastră!

Înscrieri pentru „Clasa pregătitoare”

Liceul de Arte „Corneliu Baba” face înscrieri pentru Clasa pregătitoare, care va fi condusă de un colectiv coordonat de o desăvârşită şi deosebită învăţătoare – Margareta Feier, un cadru didactic cu multă experienţă şi bun psiho-pedagog.
Aici copilul este un adevărat partener al procesului instructiv-educativ, se realizează un învăţământ european, de înaltă calitate, iar valorile promovate sunt: calitate, profesionalism, spirit de echipă, creativitate, responsabilitate, implicare, toleranţă, egalitate în şanse.
Grăbiţi-vă să facţei parte din colectivul micilor artişti!

Curs de pictură religioasă

Liceul organizează „Curs de pictură religioasă”, pentru 4 categorii de vârstă: 6-10 ani – profil general; 11-14 ani – profil general şi profil arte plastice; 15-19 ani – profil general arte plastice; 15-19 ani – profil general şi profil arte plastice; 20 ani până la vârsta existenţei.
Pentru grupele 11-14 ani şi 15-19 ani, cursul se organizează pe două profile:
- unităţi de învăţământ cu profil general şi unităţi de învăţământ cu profil de arte plastice.
Compoziţiile pot fi executate pe format A4, A3, A2 şi A1 în următoarele condiţii tehnice: ulei, tempera, acuarelă, vopsele acrilice, peniţă, pastel, tehnică mixtă, creioane colorate şi cărbune.
Materialele pe care pot fi executate: hârtie, carton, sticlă, lemn şi pânză
Pentru informaţii şi detalii suplimentare sunaţi la telefonul 0740.015274.

REŢINEŢI ŞI NU UITAŢI!

Pentru a afla detalii şi informaţii privind viitorul copiilor dumneavoastră de a frecventa cursurile acestui prestigios şi recunoscut Liceu de Arte „Corneliu Baba” situat în Bistriţa, pe B-dul Independenţei, 3-5, sunaţi urgent la tel. 0263.234910, fax 0263.236492,
O citadelă a culorilor şi a pensulei, unde sunt aşteptaţi să se înscrie copiii dumneavoastră.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5