Lansare de proiect Comenius la Grupul Şcolar ,,Radu Petrescu”

Azi, de la ora 10.00, în sala festivă a Grupului Şcolar ,,Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului, va avea loc conferinţa de deschidere a proiectului Comenius ,,Active Citizenship Our Step For The Future” (Cetăţenia activă – pasul nostru spre viitor).

Este vorba despre un proiect bilateral Comenius România-Bulgaria, adresat elevilor cu vârste între 12 şi 15 ani. Şcoala coordonatoare este Grupul Şcolar ,,Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului, iar şcoala partener este Şcoala Generală -clasele I-VIII ,,Toma Kardzhiev” din Ruse, Bulgaria.

Aşa cum reiese şi din titulatură, tema proiectului este cetăţenia activă şi voluntariatul, anul 2011 fiind declarat la nivel european, Anul Voluntariatului.

,,Activităţile propuse în cadrul proiectului le oferă copiilor ocazia să facă faţă unor situaţii reale, autentice, din comunitatea locală. Încurajăm astfel coeziunea, prin activităţi de grup, ateliere de lucru, jocuri de rol şi activităţi în spaţiul virtual.”, ne-a precizat coordonatorul proiectului, profesorul de engleză Adriana Bacea.

Proiectul are o durată de doi ani şi presupune schimburi de experienţă între instituţiile partenere. Grupul ţintă este format din tineri, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

Anul trecut, în cursul lunii octombrie, elevii din Prundu Bârgăului s-au deplasat la Ruse, urmând ca prietenii lor de-acolo să-i viziteze în această lună.

Durata schimbului de experienţă este de minimum 10 zile, fiind constituite grupuri de 20 de elevi şi 4 profesori însoţitori. Parteneriatul prevede implicarea elevilor, a profesorilor şi a unor membri ai comunităţii locale.

,,Fiind o instituţie de învăţământ cu personal tânăr şi calificat am reuşit să închegăm o echipă de proiect responsabilă şi plină de energie care să-şi îndeplinească sarcinile cu succes. Reprezentantul legal al instituţiei, domnişoara director Constanta Neuc, sprijină tinerii veniţi la catedră şi iniţiativele lor întru totul, este alături de noi şi în acest parteneriat ne îndrumă, ne atrage atenţia în modul ei original şi cu totul personal atunci când greşim, ne ţine aproape pentru a fi sigură că totul decurge conform planului”, a precizat Adriana Bacea.

Principalii actori ai acestui proiect sunt profesorii de istorie şi ştiinţe sociale de la Grupul Şcolar ,,Radu Petrescu”, Natalia Mălinaş, Iulius Uşeriu, care au avut rolul cel mai important în planificarea activităţilor, alături de dascălii de limbi străine, profesorii de limba română, directorul unităţii de învăţământ, Constanta Neuc, directorul adjunct, Felicia Şipetean şi directorul educativ Mugurel Bodaşcă.

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de doi ani, 2010-2012, fonduri nerambursabile pentru România fiind de 24. 000 de euro, iar pentru Bulgaria, fondurile sunt de 20 000 de euro.

Grupul Şcolar ,,Radu Petrescu” nu este la prima experienţă de acest gen, derulând deja parteneriate şcolare cu şcoli din Franţa, Republica Moldova şi instituţii partenere din Elveţia.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5