Jandarmii bistriţeni, în mijlocul elevilor de la Liceul Agricol şi Liceul Forestier Bistriţa

IJJ BN

Activităţile de prevenire ale Jandarmeriei bistriţene adresate elevilor şi tinerilor din unităţile de învăţământ din judeţ, continuă şi în acest an şcolar.

  Astfel, au avut loc întâlniri pe linia prevenirii violenţei în rândul tinerilor, în cadrul campaniilor intitulate sugestiv „Adolescenţă fără violenţă” -  campanie de prevenire a delincvenţei juvenile, respectiv „Ora de civilizaţie” - campanie de prevenire a violenţei în instituţiile de învăţământ şi a absenteismului şcolar.  Întâlnirile cu elevii au fost organizate la Liceul Tehnologic Forestier şi la Liceul Tehnologic Agricol Bistriţa.

       Astfel de activităţi vor fi organizate pe tot parcursul anului şcolar fiind discutate cu elevii şi aspecte legale privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, a legislaţiei privind educaţia naţională şi aspecte privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Totodată tinerilor li s-au prezentat şi aspecte privind infracţiunile contra integrităţii corporale sau sănătăţii dar şi contra patrimoniului, fapte prevăzute de Codul Penal.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5