Ioan Bob, profesor pentru învățământ primar la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”

Înv. Mariana Prigon, din volumul în curs de apariţie "Am vrut să opresc timpul"

          Domnul profesor Ioan Bob s-a născut la Blăjenii de Sus, județul Bistrița-Năsăud în data de 16.05.1955. A absolvit Liceul Pedagogic din Năsăud, promoția 1976, iar în 2009 ”Facultatea de Științe ale Educației”, la Universitatea Vasile Goldiș Arad, specialitatea ”Pedagogia Învățământului Preprimar și Primar”.

          În Bistrița a lucrat 32 de ani: 12 ani la Școala Gimnazială nr. 2, iar ultimii 20 de ani la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”, unde a ajuns prin concurs de competență.

          A obținut toate gradele didactice cu rezultate foarte bune, iar lucrarea pentru obținerea Gradului I a fost din obiectul Matematică, cu următorul titlu: ”Înmulțirea la clasa a II-a”.

          Domnul profesor Ioan Bob a obținut, în patru serii, Gradația de Merit pentru rezultatele deosebite.

          Și-a adus o contribuție meritorie la îndrumarea dascălilor din județ, fiind metodist al Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud timp de 20 de ani și responsabil de Cerc Pedagogic.

          Doi ani a fost și în Consiliul Consultativ al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, iar la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” a ocupat funcția de responsabil al Comisiei metodice.

          Domnul profesor Ioan Bob s-a consumat în actul didactic cu profesionalism și vocație. Am auzit cuvinte deosebite din partea unor elevi și părinții acestora, ceea ce ne confirmă faptul că a muncit constant, nu vremelnic. De astfel de oameni are nevoie învățământul românesc, care să iubească copiii și să-și respecte cu adevărat meseria.

          De altfel, cuvântul de ordine al activității colectivului de cadre didactice (învățători și profesori), din Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” a fost și este performanța.

          Are 41 de ani de căsătorie cu doamna economistă Rodica, o femeie deosebită și au împreună o familie frumoasă, împlinită, adică au 2 copii licențiați: Vlad Cornel Bob, preot în Cluj-Napoca și Lioara Codruța, economistă în Cluj-Napoca. Au 3 nepoțele de care sunt foarte mândri. Acum, cei doi șoți își petrec timpul cu folos în excursii,  sau în alte activități, care le oferă un confort psihic deosebit.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5