Învățătoarea Maria Vultur de la Școala Gimnazială Șieu

Înv. Mariana Prigon, din volumul în curs de apariţie "Am vrut să opresc timpul"

Doamna învățătoare Maria Vultur este un dascăl cu sufletul și chipul frumos. S-a născut la Posmuș, comuna Șieu, în 21 octombrie 1947. Are 39 de ani de învățământ. Este absolventă a Liceului Liviu Rebreanu din Bistrița, Secția germană. În 1974 a terminat Institutul de Învățători din Cluj-Napoca.
Din 1966 până în 1969 a lucrat 3 ani la Lunca Tecii, la Secția germană. Următorii 10 ani a lucrat la Posmuș din care 4 ani la Secția germană.
Douăzeci și șase (26) de ani, până la pensionare, a contribuit la instruirea și educarea micilor școlari în comuna Șieu fiind foarte apreciată de părinții elevilor, de colegi și de săteni.
În anul 1985 a obținut Gradul Didactic I cu lucrarea” Valorificarea textului literar în educarea patriotică a elevilor”.
În activitatea extrașcolară, a promovat tradițiile din această zonă, prin programele școlare: Grup vocal și Echipă de dansuri săsești, care au fost foarte apreciate.
Menționez că în școala din Șieu a lucrat alături de alți dascăli competenți din care amintesc: fam. Țifrea Margareta și Gheorghe și învățătoarea Ileana Farcaș Csillog (la secția maghiară).
Ce mi-a atras atenția din activitatea d-nei învățătoare a fost și obținerea locului I la Olimpiada de Matematică pe județ (la clasa a IV-a) a elevului Țifrea Florin.
Alături și împreună cu prestigiosul profesor de istorie-geografie, Emil Vultur (soțul dumneaei), și-au împlinit misiunea de dascăli cu cinste și onoare.
Acum, este văduvă de 8 ani și caută șă-și învingă singurătatea prin citit, dezlegare rebus sau grădinărit. Într-o discuție avută cu domnia sa își amintește cu drag, de schimbul de experiență în interesul învățământului primar, cu județul Suceava, în care au impresionat-o lecțiile deschise de la Dorna Candreni și atmosfera colegială creată cu acest prilej.
Se bucură atât de copiii Adrian și Cristina cât și de nepoțelul ei drag, Marcuș.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5