Învățătoarea Leontina Moldovan de la Școala Gimnazială Sânmihaiu de Câmpie, un dascăl implicat în viaţa comunităţii

Înv. Mariana Prigon, din volumul în curs de apariţie "Am vrut să opresc timpul"

         Învățătoarea Leontina Nicula, căsătorită Moldovan, s-a născut în 16 mai 1945, în satul Stupini, comuna Sânmihaiu de Câmpie, județul Bistrița-Năsăud.

         Este absolventă a Școlii Pedagogice de 6 ani din Cluj-Napoca, promoția 1965.

         Primește repartiție la Sânmihaiu de Câmpie, dar lucrează în Stupini până în 1972 și apoi revine în școala din comună.

         Are o vechime în învățământ de 37 de ani, deoarece s-a pensionat în anul 2005. A lucrat la clase simultane cu rezultate foarte bune.

         Învățătoarea Leontina Moldovan a funcționat într-o școală cu un colectiv foarte bine pregătit profesional, cu rezonanțe la nivel județean. Amintesc colegii: învățătoarea Livia Muscar, prof. Maria Lăpușan (fizică-chimie), prof. Elena Poarcă (Limba română), prof. Elvira Marica (Limba română), prof. Paraschiva Cocan (matematică), care era și directorul școlii. Toți foarte buni profesioniști.

         Doamna învățătoare Leontina Moldovan se poate mândri cu câțiva elevi de mare valoare, cum ar fi: Mirela Fiscutean, inginer chimist, Teodor Chiciudean, economist în Bistrița, Florin Păcurar, inginer electrotehnist și Tudor Lăpușan care lucrează în IT la Cluj-Napoca.

         S-a căsătorit cu profesorul Dumitru Moldovan în anul 1965. Este un cuplu perfect, care dăinuie de 58 de ani în bună înțelegere și respect. Dumnezeu i-a binecuvântat cu 2 copii, care acum sunt licențiați, după cum urmează: Crina, economistă în Bistrița și Dragoș, biolog, care lucrează în Resurse Umane, în Bistrița. Au o nepoțică,  Iulia, în clasa a IV-a, de care sunt foarte mândri.

         Atât ea, cât și soțul ei, se bucură de rezultatele copiilor și ale nepoatei.

Doamna învățătoare Leontina Moldovan este un dascăl cu o viață așezată pe principii bine stabilite! O ființă corectă și muncitoare, cu rezultate foarte bune în munca cu elevii și cu implicare majoră în viața satului, alături de soțul ei, care a fost și primar în comună.

        

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5