(Interviu ) La 25 de ani de căsătorie, Nina Rus a primit inelul de logodnă de la Gabi şi a luat un milion de euro Leilor. Secretul: Răbdarea şi iertarea

 

Nina Rus l-a cunoscut pe Gabi când avea doar 15 ani. Cei doi sunt căsătoriți de 25 de ani, dar ea nu a primit niciodată inelul de logodnă. Până zilele trecute, când la Măruță, Nina a avut parte de o surpriză uriașă! Cei doi au fost împreună în platoul emisiunii și au vorbit deschis despre dragostea lor, dar și despre afacerea pentru care au primit un milion de euro de la investitorii emisiunii Imperiului Leilor. Apoi, după ce au discutat despre experiența lor la Imperiul Leilor, Gabi a ținut să îi ofere în direct inelul de logodnă. Mai în gumă sau mai în serios, Nina nu a ezitat să spună surprinsă: “Te omor! De ce nu mi-ai spus? Eu vreu să știu tot ce se întâmplă la mine în ogradă!”Apoi, Gabi a continuat să mărturisească: „Pe 23 ianuarie nu am putut ieși afară pentru că am avut Covid. Ce să zic, Doamne-Doamne a ținut cu buzunarul meu. Așa că acuma a venit momentul! Dragă Nina, viața asta mi-a oferit foarte multe bucurii, dar cea mai mare a fost ca te-am întâlnit pe tine. Esti o mamă extraodinară. Ești iubirea vieții mele, te iubesc, Nina! Primește inelul acesta de logodnă”, a mărturisit extrem de emoționat Gabi. 

 Nina și gabi Rus de zece ani administrează o afacere profitabilă și vor să se extindă. Au venit la Imperiul Leilor pentru o investiție fabuloasă, de un milion de euro, cu scopul de a amenaja încă o păstrăvărie, pe lângă cea pe care o dețin, și pentru dezvoltarea afacerii cu conserve din pește. Dețin o băcănie, un restaurant și o pensiune cu 8 locuri de cazare, dar simt că pot face mai mult. „Ce lucru facem noi îl facem bine și nimeni nu-l mai face ca noi”, crede cu tărie Nina Rus. În 2021 au raportat un rulaj de 1,68 de milioane de lei și un profit de 155.000 de lei, dar știu că vor câștiga mai mult de anul acesta. Pentru a-i convinge pe Lei, antreprenorii i-au invitat la masă, unde i-au cinstit cu bucatele tradiționale făcute de ei, le-au adus muzica la masă și le-au umplut paharele. Frunțile s-au descrețit, limbile și-au dat drumul la vorbă, iar ofertele au început să curgă mai lense decât vinul fiert într-o seară de decembrie. Dragoș Petrescu le-a oferit un milion de euro, dar pentru 75% din acțiuni, cu obligația de a returna 500.000 de euro cu prioritate. După aceea, participația sa ar urma să scadă la 49%. Fondatorul City Grill Group a avut și o condiție: ca banii săi să meargă în direcția realizării unei pensiuni de 45 de locuri de cazare, fiindcă nu crede în dezvoltarea afacerii cu pește.

Nina și Gabi Rus au negociat la sânge și au reușit să-i convingă pe Dragoș Petrescu, Dr. Wargha Enayati și Dan Șucu să se asocieze și să investească împreună un milion de euro pentru 49% din acțiunile companiei lor. Până la urmă, asta și-au dorit cei doi.

          Rep.: - De nota 10 e fiecare întâlnire cu Nina. O doamnă ce cu voia bună aduce primăvara. Despre tradiții şi gustul în bucătărie, despre frumuseţea Țării Năsăudului am vorbit azi. Ne aflăm în prag de primăvară. Nina Rus, ai o familia frumoasă. Cum este primăvara la voi acasă ?

         Nina Rus: - Este o vorbă. În spatele unei femei de succes se află un bărbat puternic. Aşa sunt şi noi acum. Dacă Gabi n-ar fi în spatele meu, eu nu aş fi aici. Indiferent unde mă aflu, Gabi, soţul meu,  este mereu în spatele meu, are grijă inclusiv de pagina mea de facebook. Îi mulţumesc pentru tot ceea ce face pentru familia noastră.

         Rep.: - Dacă îţi scriem că ne eşti dragă citeşte şi el?

         Nina Rus: - Bineînţeles, ba chiar şi răspunde.

         Rep.: - Ne eşti dragă. Eşti o persoană energică şi, parcă, în ultimii ani, ai înflorit.

         Nina Rus: - Am muncit mult. Tot ceea ce am făcut în această afacere am făcut cu dragoste şi cu multă răbdare. E o vorbă care spune: cu răbdarea treci marea. Exact aşa se întâmplă şi la noi. Şi în familia, şi în afacere. În tot ce faci trebuie să ai răbdare. Eu am răbdare şi cu echipa mea. Trebuie să ai răbdare mare şi cu bărbatul, şi cu copiii. Nu doar bărbatul trebuie să aibă răbdare cu nevasta. Pe 1 februarie, am făcut 25 de ani de căsnicie.

         Rep.: - Ai primit inelul de argint?

         Nina Rus: - Am fost amândoi în izolare. Mi-a spus că, deocamdată, nu a avut timp să vină la Bistriţa să-mi cumpere inelul. Cred că am fost salvată de Virginia Linul pentru că i-a spus într-o seară soţului de unde să-mi cumpere inelul. Şi minuea s-a întâmplat în direct la Măruţă, unde am primit inelul fără să ştiu. Au fost clipe emoţionante pentru mine, îi mulţumesc soţului meu.

         Rep.: - În Ţara Năsăudului sunt oameni frumoşi – tu pe bucătărie, alte doamne, pe costume populare – oameni frumoşi care fac cinste Ţării Năsăudului. Tu ai pornit de la reţete tradiţionale, dar ai îmbunătăţit această tradiţie. Deja vorbeşti despre o tradiţie a păstrăvului în zona noastră.

         Nina Rus: - Mi-a plăcut tare mult să dezvolt această poveste a păstrăvului, pentru că noi pe asta ne bazăm. Nu am plecat de la un lucru anume ci am plecat de la tradiţie. Am păstrat tradiţia inclusiv în preparatele pe care le avem la restaurant. Toate sunt tradiţionale. La noi în bucătărie nu găseşti decât condimente tradiţionale – cimbru, pătrunjel, piper, sare, usturoi, care e baza la noi. Sigur, bărbaţii nu prea mănâncă pentru cazul în care trebuie să se pupe... Mai mult mănâncă femeile. Lor nu le pasă, n-au decât să suporte bărbaţii mirosul. Noi păstrăm cu sfinţenie tradiţia, inclusiv la costumele populare. Ţinem foarte mult la ele. Nu poţi purta un costum popular dacă nu ai mâncare tradiţională, nu poţi purta costum popular dacă nu-ţi cântă cineva o melodie populară – spun eu – de pe zona noastră, de pe Valea Sălăuţei. Toate se leagă.

         Rep.: - Ai apărut la emisiunea „Imperiul leilor”.

         Nina Rus: - A fost o experienţă de vis. Pe cei care au o mică afacere şi vor să o dezvolte îi îndrum să meargă şi să încerce, să se prezinte în faţa „Leilor”. Cuvântul leu sună cumva fioros. Juraţii păreau fioroşi. M-am întrebat de ce nu râd şi voiam să-i invit în Ardeal să-i învăţăm noi. Dar, în realitate, sunt nişte oameni „demenţiali”. Pentru o investiție fabuloasă, cu scopul de a amenaja încă o păstrăvărie, pe lângă cea pe care o deținem, și pentru dezvoltarea afacerii cu conserve din pește am negociat la sânge și am reușit să-i convingem pe Dragoș Petrescu, Dr. Wargha Enayati și Dan Șucu să se asocieze și să investească împreună un milion de euro pentru 49% din acțiunile companiei.

         Rep.: - Am văzut că i-ai jucat, i-ai învârtit.

         Nina Rus: - Da, a fost şi Oana Matei şi Emilian Coruţi cu noi, pentru că nu puteam fără ei. Nu puteam merge singură, fără joc şi voie bună de pe zona noastră. Dar să ştii că ştiu juca toţi. Chiar şi Sebastian, cât e de tânăr, ştie juca. A fost tare frumos.

         Rep.: - Ai stat o perioadă în Bucureşti. Acolo ţi-ai întâlnit soţul, deşi şi el este din Romuli.

         Nina Rus: - La noi aşa s-a întâmplat. Din clasa a VI-a am fost la Bucureşti pentru că tata a plecat în Israel. Mama îmi trimitea pachete cu produse de la ţară: lapte, carne, ouă. Îl trimitea cu soţul meu, Gabi, pentru că era mai uşor. Îl trimitea seara şi dimineaţa îmi ajungea pachetul. La început nu ne-am suportat unul pe altul. Dar într-o duminică, când am venit acasă în vacanţa de vară m-a invitat la un suc. El ştia câţi ani am, dar probabil că s-a gândit că am mai crescut, dar, totuşi, m-a întrebat câţi ani am. Eu i-am spus că am 16 ani şi urmează să fac 17, dar eu aveam abia 15 ani. El s-o fi gândit că a scăpat şi că are deja nevastă. Mi-a spus că atunci când a aflat câţi ani am a fost prea târziu pentru că deja eram în inima lui. Aşa ne-am cunoscut noi. Eu mi-am continuat şcoala, am făcut şi facultate să nu spună tata că am stat degeaba în Bucureşti. M-am căsătorit la 16 ani. Dar aşa era la noi. Care se măritau mai târziu erau fete bătrâne, nu le mai lua nimeni.

         Rep.: - Cum te-a cerut? Ţi-a scris şi el cererea pe zăpadă?

         Nina Rus: - Nu, la noi a fost văzut, plăcut luat. De aceea îi tot spun şi îi scot ochii cu inelul. Atunci când ne-am luat noi nu era cu inele de logodnă. Ne-am cumpărat verighete deşi nu o am pe mână pentru că lucrez în bucătărie şi nu pot să-l port.

         Rep.: - Îl ştiu pe soţul tău un om înţelegător...

         Nina Rus: - Este numai de faţadă. Tu ţii cu el. Eu sunt cea înţelegătoare, doar am stat cu el 25 de ani.

         Rep.: - Tu eşti foarte populară, toată lumea vorbeşte cu tine, iar el stă, te filmează, te pozează. Ţi-ai luat un bărbat de nota 10.

         Nina Rus: - Da, aşa este. Am glumit. Normal că bărbaţii ţin unii cu alţii. Noi, femeile, nu ţinem aşa una cu alta.

Rep.: - Peste tot pe unde mergi eşti urmărită. Te recunoaşte deja lumea pe stradă?

         Nina Rus: - Da, foarte multă lume mă recunoaşte pe stradă, chiar şi când fac cumpărături îi aud cum spun: Uite, e Nina de la Păstrăvăria Rin. Mă bucur foarte mult că ne cunoaşte lumea, că am făcut cinste nu doar localităţii Romuli ci şi judeţului. Oriunde am mers, sau a mers Elena Bărbos cu Produs în Bistriţa-Năsăud, - în Bucureşti la târgul de turism, în Polonia – am reprezentat cu cinste judeţul Bistriţa-Năsăud. Într-un an am fost împreună cu Elena şi Honoria şi pot spune că am avut cel mai frumos stand. Am avut mâncare şi băutură din belşug. Toată lumea venea la noi şi mânca şi se ospăta la noi. Bistriţencele îşi dau şi sufletul numai să se simtă bine clientul, dar aşteptăm şi respect din partea lor. I-am depăşit şi pe cei din Maramureş cu standul nostru.

         Rep.: - Când ne punem mintea la contribuţie şi când mergem cu bucătăria, cu tradiţiile şi cu jocul nostru de pe Someş îi întrecem pe toţi.

         Nina Rus: - Nici nu se discută.

         Rep.: - Secretul unei căsnicii de 25 de ani este...

         Nina Rus: - Răbdarea şi iertarea. Orice se poate ierta pe lumea asta. Dumnezeu cum ne iartă pe noi?

         Rep.: - Dar şi să vă susţineţi unul pe altul.

         Nina Rus: - Da, asta e pe primul loc. Dacă soţul nu m-ar fi susţinut în tot ceea ce mi-am propus eu să fac nu puteam face. Între noi tot timpul a fost un fel de concurs ca nu cumva el să aibă ceva şi eu să nu pot face.

         Rep.: - Trebuie să fii bărbătoasă uneori.

         Nina Rus : - Da, am tăiat şi lemne cu drujba. Nu fug de responsabilităţi. Îmi place să fiu tot timpul în trend. Şi acum învăţ. Acum două săptămâni am fost la Bucureşti şi am făcut un curs. Îmi place să învăţ mereu, să fiu la curent cu tot ce apare nou. Acum, că nu pot oferi clienţilor ceea ce învăţ, pentru că mai nou am învăţat tot feluri de mâncăruri sofisticate, totuşi îmi place să ştiu. La mine lumea vine să mănânce tradiţional.

                  Rep.: - Cum a fost în această perioadă de pandemie?

         Nina Rus: - A fost un pic mai greu. În primul an nu am dus lipsă de clienţi. Ne-am speriat când am auzit că angajaţii trebuie băgaţi în şomaj tehnic. Angajaţii chiar nu aveau ce să facă acasă şi nu poţi trăi fără un salariu. Soţul meu a fost foarte inventiv, a cumpărat o maşină frigorifică şi ne-am apucat să facem livrări la domiciliu şi, cumva, am ieşit din impas.  Pe parcurs, ne-am mai revenit.  Acum, aşa cum vine primăvara, parcă se simte că începe să activitatea să „învie”. Lumea deja iese. Cum avem 2-3 grade în plus, deja avem alţi clienţi, cu feţe vesele. Sigur, acum îţi spun eu de ce sunt veseli, vine Luna Femeii şi n-au ce face, mai scot femeile la restaurant. Bărbaţii trebuie să veseli de Luna Femeii pentru că altfel e bai cu femeile.

         Rep.: - Dacă le duc la restaurant şi sunt trişti, n-are rost.

         Nina Rus: - Exact. Mă bucur maxim când văd oameni aşa veseli.

         Rep.: - A fost o perioadă în care ne-am cam săturat să stăm izolaţi. Sperăm să treacă pandemia şi să revină evenimentele frumoase, şi la Bistriţa, şi la Cluj. Ne dorim să fie toată lumea sănătoasă şi fericită.

         Nina Rus: - Să dea Dumnezeu. N-ai putut să îmbrăţişezi pe cineva, nu puteai să dai mâna, a fost groaznic.

         Rep.: - Colegii îmi spun că tot timpul postezi pe tiktok. Ce faci acolo?

         Nina Rus: - În iarnă am avut mai mult timp liber şi am zis – de fapt, Gabi a fost cu ideea – să facem şi noi cont pe tiktok pentru că toată lumea din sat are, şi nu doar din sat, foarte multe cunoştinţe au tiktok. Aşa am început şi noi. Indiferent ce lucram, făceam un tiktok. Am câteva postări cu peste un milion de vizualizări. Chiar împreună cu naşul meu de la Iaşi, Florin Vechiu, avem două postări la care am depăşit un milion de vizualizări. Noi suntem foarte veseli împreună, ne potrivim. Toate postările sunt împreună cu Gabi. El mă întreabă ceva şi eu îi răspund. De un timp n-am mai avut vreme să mă ocup de tiktok pentru că am fost foarte ocupată cu pizza. Dar voi face un tik-tok şi cu pizza.

         Rep.: - Cine e capul familiei şi cine e gâtul, cum se spune pe la noi?

         Nina Rus: - De obicei Gabi, dar eu dau OK-ul dacă e bine sau nu.

         Rep.: - El e chef şi masterchef. Îţi mulţumesc, îţi doresc o primăvară frumoasă.

         Nina Rus: - Mulţumesc din suflet şi salut toată doamnele, dar şi domnii.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5