Începând cu 1 octombrie, autorizațiile de securitate la incendiu devin obligatorii: 349 de solicitări au fost depuse la nivel de ISU Bistriţa-Năsăud

Începând cu 1 octombrie 2017, autorizațiile de securitate la incendiu devin obligatorii, fără a se mai aplica termenul de grație acordat pentru intrarea în legalitate a construcțiilor puse în funcțiune în lipsa respectivei autorizații

Conform prevederilor legale, punerea în funcțiune fără obținerea autorizației de securitate la incendiu a construcțiilor și amenajărilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare/schimbare de destinație atrage după sine aplicarea de amenzi cuprinse între 20.000 și 50.000 de lei. În cazul în care e constatată încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, inspectoratele pentru situații de urgență pot decide oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor. Această sancțiune nu este condiționată de existența autorizației de securitate la incendiu.

IGSU precizează că în primele opt luni ale anului 2017 s-au depus eforturi susținute pentru soluționarea celor 22.969 de solicitări în vederea emiterii avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu.

"În urma verificării documentațiilor tehnice și a lucrărilor din teren, la nivel național au fost emise 3.643 de avize de securitate la incendiu și 2.086 de autorizații de securitate la incendiu. De asemenea, în perioada 1 ianuarie — 31 august a.c., inspectorii de prevenire au derulat 27.717 acțiuni de îndrumare și control, pe timpul cărora au aplicat 9.520 de amenzi în cuantum de 12,2, milioane lei", se arată într-un comunicat de presă al IGSU.

BISTRIȚA-NĂSĂUD

Solicitările privind emiterea de avize și autorizații de securitate la incendiu, depuse în primele nouă luni al acestui an la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Bistrița-Năsăud, au fost admise în proporție de 27,5%, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al instituției, Marius Rus.

În perioada ianuarie — septembrie, au fost depuse 349 solicitări în vederea obținerii și emiterii avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu, dintre care 181 au fost cereri de avize pentru imobile în curs de edificare sau în renovare și 168, cereri de autorizare a clădirilor sau obiectivelor deja finalizate.

Dintre acestea, au fost admise 61 cereri pentru avize și 35 pentru autorizații de securitate la incendiu, restul fiind fie respinse, cu referat de justificare atașat, fie încă în curs de verificare.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud a precizat că, de la începutul anului, au existat sute de solicitări de asistență tehnică pentru cei care doreau să intre în legalitate, aceștia primind informații despre documentele de care au nevoie și despre condițiile tehnice pe care trebuie să le îndeplinească.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5