Importanta efectuării analizelor medicale în prevenirea îmbolnăvirilor

Medicina de laborator este o specialitate medicală din grupul specialităţilor paraclinice, care are ca obiect de activitate efectuarea investigaţiilor de laborator pe eşantioane de produse biologice prelevate de la pacienţi, sau din mediul care poate afecta pacienţii, în scopul de a contribui la stabilirea diagnosticului, sau la evidenţierea dinamicii modificărilor fiziologice şi fiziopatologice din organism.
Pentru a preveni orice afecţiune, primul pas este efectuarea de analize medicale periodice, măcar un set complet de investigaţii anual, iar, în caz de simptome supărătoare, suplimentarea acestora cu analize specifice indicate de către un medic specialist.
Analizele de laborator sunt instrumente eficiente de evaluare a stării de sănătate a oamenilor. Este important de ştiut că rezultatele analizelor pot fi:
- valori normale,
- variaţii care pot avea origine diferită: vârsta, sex, ciclu menstrual, grad de activitate fizică, medicamente administrate, consum de alcool şi alţi factori nu neapărat legaţi de aspecte patologice.
Analizele de laborator pot să vă ajute să aflaţi mai multe despre starea de sănătate şi să detectaţi din timp mai multe boli, care pot fi tratate mai eficient.
Societatea Dorna Medical doreşte să contribuie la creşterea valorii diagnosticului medical prin oferirea unei game largi de investigaţii medicale de laborator:
Hematologie;
Coagulări;
Biochimie;
Imunologie;
Markeri tumorali;
Analize urină;
Parazitologie şi micobiologie;
Micologie;
Citologie vaginală.
Pentru o evaluare cât mai corectă este important ca, înainte cu 24 ore de recoltarea sângelui, să aveţi un regim cât mai echilibrat energetic, să consumaţi minim de glucide, lipide şi grăsimi.
Pentru mai multe informaţii vă aşteptăm în laboratoarele şi punctele de recoltare Dorna Medical din Bistriţa, Vatra Dornei şi Suceava.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5