Iluminatul festiv şi Târgul de Crăciun vor fi deschise în seara de Sfântul Andrei

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a anunţat că în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, la ora 18.00, va fi pornit iluminatul festiv de sărbători şi tot atunci va fi deschis Târgul de Crăciun organizat de municipalitate în parteneriat cu Asociaţia „Produs în Bistriţa-Năsăud”. Luminiţele vor împodobi centrul oraşului, cartierele, dar şi localităţile componente, astfel încât „bistriţenii să simtă că sunt sărbători”.
Pentru bucuria celor mici, dar şi a celor mari, la evenimentul inaugural va fi prezent trupa Coloricii alături de animatori de la Palatul Culturii. Târgul de Crăciun va fi organizat pe mai multe zone, una comercială, de unde bistriţenii îşi vor putea cumpăra produse alimentare şi meşterşugăreşti, o zonă în care participanţii vor putea consuma mâncare tradiţională şi băuturi. De asemenea, vor fi ateliere tematice pentru copii susţinute de meşteşugari.
„Prioritate vor avea producătorii locali din Bistriţa şi judeţul Bistriţa-Năsăud, este o opţiune fermă. Pentru zonele neacoperite, vom găzdui şi producători din alte judeţe. Vom avea şi Căsuţa lui Moş Crăciun acolo unde copiii se vor putea întâlni cu Moşul, vor putea povesti, vor putea să dea scrisori, vor primi sfaturi”, a declarat primarul Ioan Turc.
În 1 Decembrie, Bistriţa va semna două acorduri de înfrăţire cu oraşele Ungheni şi Soroca din Republica Moldova. Evenimentul dedicat Zilei Naţionale a României este programat pentru ora 14.00, iar de la ora 15.00 va avea loc un spectacol de muzică folclorică, militară şi folk.
De altfel, în fiecare weekend, pe Pietonal vor fi concerte de colinde, fiind lansate invitaţii către grupuri de colindători din Oradea, Şomcuta Mare, Prundu Bârgăului, Cluj-Napoca, Arad, Târgu Mureş, Poiana Stampei etc.
În 5 decembrie, la ora 10, la Palatul Culturii, pentru preşcolarii din municipiul Bistriţa va fi pregătită o surpriză teatrală, dar şi dulciuri aduse de Moş Nicolae. Caravana lui Moş Crăciun va străbate localităţile aparţinătoare, dar şi alte instituţii şcolare în perioada premergătoare marii sărbători.
În 7 decembrie este programată Gala Profesorilor Voluntari, iar în 8 decembrie un concert extraordinar de colinde în scop caritabil. Gala Premiilor municipiului Bistriţa va avea loc în 16 decembrie, urmând să fie acordate distincţii pentru performanţele din educaţie, sport, cultură, ştiinţă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5