Iartă-l, lele Ioană, pe insolent!

         Mare iubitoare de Hristos și Dumnzeu, lelea Ioană Jauca, de la Joseni, din totdeauna și-a organizat viața și activitatea așa cum cere și a deprins din Cartea Sfântă. Aflată la vârsta senectuții, mai ales de aproape un deceniu încoace de când badea Grigore, bunul său soț și vrednic veteran de război a fost chemat la Domnul, se gospodărește singură, nu supără pe nimeni, evită cu tact, iscusință și pricepere situațiile generatoare de potențiale stări conflictuale.

Are amenajat acasă un mic altăraș și își petrece majoritatea timpului în rugăciune, citind Sfânta Scriptură, Psaltirea, ori alte lucrări religioase achiziționate cu ocazia pelerinajelor efectuate pe parcursul anilor la mănăstirile ortodoxe din țară sau, care i-au fost dăruite de fiul său, părintele inconom stavrofor Ioan Jauca, ce păstorește în Parohia ortodoxă nr.1 Prundu Bârgăului, vinerea participă cu regularitate la slujba Sfântului Maslu, iar duminica și în sărbători la Sfânta Liturghie oficiate la Mănăstirea ˮ Sfântul Ierarh Spiridon “ de la Strâmba, aflată la 5 Km.

Printre oamenii cei mai apropiați și mai respectați este cu siguranță părintele duhovnic Paise Pașcu de la acest așezământ monahal. Dumnezeu i-a dăruit o sănătate, ce-i permite să citească fără ochelari, să se deplaseze în siguranță ( e adevărat cu sprijinul unui baston - n.n.) și să se descurce singură.

În weekendul precedent, respectiv cel din 01 octombrie 2016, cu ocazia Zilei Persoanelor Vârstnice și în preajma aniversării zilei sale de naștere - 10 octombrie a.c. - ( azi împlinește frumoasa vârstă de 87 ani și își face debutul în anul 88 al vieții – n.n.), a efectuat împreună cu prietena sa Raveca Mănarcă, (sora monahului Iosif, ce-și doarme somnul de veci în cimitirul de la mănăstire - n.n.), un pelerinaj la Mănăstirea Ortodoxă cu Hramul Adormirea Maicii Domnului Nicula în scop de întremare sufletească și pentru testarea stării fizice.

Până la Gherla au călătorit cu trenul. Aici au fost așteptate de o mașină pusă la dispoziție de stăreție, care le-a asigurat transportul la și de la mănăstire până la gară, fiind tratate cu o deosebită condescendență, motiv pentru care își exprimă întreaga lor gratitudine. A revenit totuși supărată, întrucât la urcarea în tren un tânăr nu numai că n-a vrut s-o ajute să urce, dar i-a răspuns și cu impertinență ˮdacă nu poți urca, de ce nu te ține michiduță acasă și vii să încurci lumea aici !“.

Eu zic lele Ioană, iartă-l pe insolent ! pentru bădărănie, lipsă de bun simț, de educație, de cei șapte ani de acasă pentru că n-ai cum săi dai ceea ce îi lipsește, iar a ierta e creștinește. Ai iertat dumneata chiar și traficanți de droguri de risc, care acum câțiva ani au pătruns fără drept în curtea locuinței pentru a-și regla niște conturi legate de predarea-primirea unor sume de bani obținute din vânzarea de droguri, cum se stipuleză în sentința penală nr.74/F/29 mai 2014 pronunțată de Tribunalul Bistrița-Năsăud Secția Penală, pe cei care te-au lăsat fără păsări și alte bunuri din gospodărie ori te-au șicanat și umilit în diferite moduri.

La ceas aniversar îți zicem să rămâi tare și puternică în credință și îți urăm La mulți ani în deplină sănătate și fericire !   

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5