Grup infracțional, specializat în fraudarea aparatelor de jocuri de noroc, destructurat de polițiștii din Bistrița-Năsăud, în urma unor percheziții efectuate în două județe din țară
La data de 22 iunie a.c., pentru documentarea activității infracționale într-un dosar penal complex, de natură economică, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud au pus în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară și 6 mandate de aducere.
Perchezițiile au fost efectuate în județele Dâmbovița și Constanța, la domiciliile unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, specializat în fraudarea aparatelor de jocuri de noroc.
În urma acestora, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a doi bărbați de 41 și 37 de ani, din Județul Dâmbovița și a altor doi tineri de 24 și 26 de ani, din județul Constanța, bănuiți de comiterea faptelor. Ulterior, la data de 23 iunie a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile, a celor patru persoane reținute.
Din investigațiile efectuate de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice a rezultat faptul că, începând din anul 2022, bărbatul de 41 de ani ar fi constituit un grup infracțional, la care ulterior ar fi aderat ceilalți trei bărbați, în scopul alterării și fraudării unor aparate de jocuri de noroc. Prejudiciul produs în urma comiterii infracțiunilor a fost estimat ca fiind 274.457 de lei.
În fapt, aceștia s-ar fi deplasat la diverse săli de jocuri de noroc din țară, unde l-ar fi ajutat pe bărbatul de 41 de ani să nu fie observat de către operatorii sălilor de jocuri de noroc sau bodyguarzi și ar fi blocat aparatele de jocuri de noroc în momentul în care trebuia să mărească miză pentru a obține astfel câștiguri.
La percheziții au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un aparat de jocuri de noroc de tip ”slot machine” , un pistol cu aer comprimat, aproximativ 40 de telefoane mobile, tablete și laptopuri, 85 de cartele SIM, suporturi de memorie și carduri. Totodată, au mai fost descoperite și ridicate documente de evidență contabilă, tehnică de calcul și alte categorii de înscrisuri relevante pentru cauză. De asemenea, au mai fost identificate și ulterior indisponibilizate și sume de bani, în scopul acoperirii prejudiciului cauzat.
Cercetările în acest caz continuă de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și a infracțiunii prevăzute de art. 25, lit. c) din O.U.G. 77/2009, privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.
Adaugă comentariu nou