Florin Simionca (primar Budacu de Jos): Avem proiecte pentru care stadiul de execuţie este avansat, precum modernizarea tronsonului Jelna- Satu Nou sau drumurile agricole. Grădiniţa, realizată în pondere de peste 90%, va fi inaugurată primăvara viitoare

Pe final de toamnă, se văd şi primele rezultate ale proiectelor de investiţii pe care administraţia publică locală din Budacu de Jos le are în implementare. Este vorba despre proiecte cu finanţare europeană, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, cât şi din cele guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, sau de la bugetul local, care vizează infrastructuctura rutieră, cea educaţională sau culturală, dar şi reţelele de apă şi apă uzată.

Grădiniţa, realizată în pondere de peste 90%, va fi inaugurată primăvara viitoare

Educaţia reprezintă o prioritate pentru administraţia locală din Budacu de Jos, fapt confirmat de investiţiile în infrastructura preşcolară şi şcolară. Primăria Budacu de Jos are în derulare un proiect finanţat din fonduri guvernamentale în cadrul etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Este vorba despre construirea unei grădiniţe cu program normal, amplasată la Budacu de Jos.
„Aproximativ 90% din lucrare este executată, dar nu ne grăbim, nu vom intra cu copiii în această iarnă în clădire. Avem grădiniţa actuală, care este cât de cât pusă la punct şi nu are rost să forţăm lucrurile. În sezonul rece pot apărea diferite probleme. O vom inaugura doar în primăvară”, ne-a declarat primarul Florin Sandu Simionca.
Potrivit edilului comunei, valoarea totală a investiției este de 1,148,243.20 lei (cu TVA), din care Construcţii +Montaj reprezintă 942,483 lei (cu TVA), la care se adaugă şi dotări specifice de 66,840.00 lei (cu TVA). Contractul de lucrări este de 982.221,17 lei (cu TVA). Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni.
Practic, este edificată o clădire cu o suprafaţă desfăşurată de 453,70 mp şi o suprafaţă utilă de 387,95mp, pe un singur nivel, cu săli de grupă, dar şi pentru anumite festivităţi.
Grădiniţele din Buduş, Monariu şi cea din Budacu de Jos au beneficiat de lucrări de renovare, în cadrul primei etape a PNDL, astfel că au primit aviz sanitar de funcţionare, având grupuri sanitare cu apă curentă, încălzire centrală şi instalaţii electrice noi. Aproape un milion de lei au fost investite în cele trei localuri de grădiniţă, pentru a crea condiţii optime de educaţie pentru cei mai mici locuitori ai comunei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5