Întâmplări cu miez

Fiul lui Lavrenti Beria povesteşte... (5)

Dintre cele mai şocante dezvăluiri pe care acesta le face sunt cele despre răspunderea copleşitoare a lui Stalin pentru uriaşele pierderi suferite de Uniunea Sovietică în prima parte a războiului împpotriva Germaniei. Fiul lui Beria nu e un ins oarecare. Extrem de multe lucruri le unoştea de la tatăl său, despre care am vorbit deunăzi, însă el însuşi a fost folosit ca spion, fiindcă ştia perfect limba engleză şi s-a aflat în mijlocul unor evenimente majore şi care-l fac perfect credibil.

Sunt cunoscute şi alte surse, desigur, care-l acuză pe Stalin de criminală neglijenţă în pregătirea ţării sale pentru marele război ce se vădea la orizont.

Personal a ascuns informaţii preţioase, obţinute cu riscul vieţii de oameni devotaţi ţării lor în ultimă instanţă şi care arătau ca lumina zilei că armatele germane şi aliaţii lor- un milion şi jmătate. cu mii de blindate, avioane şi nave de război sumt la graniţele de vest ale statului şi vor ataca în zorii zilei de 21 iunie 1941

Pentru început, Stalin s-a lăsat sedus de personalitatea lui Hitler, dictator ca şi el şi pe care-l admira şi nu putea să creadă că bunul său prieten îi înfige baioneta-n spate. Nu a luat măsurile militare ce se impuneau, ca un comandant suprem (care-şi decimase conducerea militară, de frica unui posibil complot.)

Nici când tăvălugul de bombe şi moarte s-a prăvălit peste graniţa de vest, Stalin nu şi-a dat seama de proporţiile catastrofei, socotind că era doar o provocare. Abia pe 12 iulie 1943, Molotov, ministrul de externe vorbea la radio Moscova poporului sovietic, anunţându-l despre primejdia de moarte ce ameninţa viaţa popoarelor Uniunii Sovietice. Tătucul Stalin trebuia să o facă personal, dar pare-se nu-şi revenea, ascunzându-şi vinovăţia în faţa propriului popor şi a istoriei, ca ultimul laş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5