Felicitări, părinte Gabriel Alexandru Creţa! După 60 de ani, Dobricul a dat un nou preot ortodox

Absolvent al Facultăţii de Teologie şi masterand la Universitatea „Babeş-Bolyai”, teologul Gabriel Alexandru Creţa a fost hirotonit întru diacon la Catedrala Ortodoxă din Turda şi, la câteva zile, întru preot la Catedrala Mitropolitană din Cluj de către Mitropolitul Andrei pe seama Parohiei Mociu II, Protopopiatul Cluj I.

Gabriel a crescut duhovniceşte la Mănăstirea Dobric, încă de mic fiind dus de mână de bunica lui la Biserică. De pe clasa a V-a a început să cânte la strana mănăstirii, maica stareţă Veronica declarându-ne că nu a lipsit nicio duminică de la Sfânta Liturghie şi din sărbători şi că dragostea pentru cele sfinte, seriozitatea cu care a urmat şcoala sunt acum răsplătite, tânărul preot urmând a fi instalat duminică în Parohia Mociu, acolo unde va avea grijă de sufletele creştinilor.

După 60 de ani, Dobricul are un nou absolvent de Teologie Ortodoxă, după părintele Gavril Creţa ce a slujit, la rândul lui, mulţi ani la altar în Timişoara.

Urăm părintelui Gabriel şi doamnei preotese Bianca mulţi ani cu sănătate în mijlocul comunităţii din Mociu, slujire cu folos, mult har şi dar dumnezeiesc pentru a aduce împreună laudă Domnului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5