Bistriţeanul Grigore Toma Someşan, instalat preot în Cluj. Anul acesta a studiat în Slovacia

O parohie importantă din judeţul Cluj a îmbrăcat straie de sărbătoare pentru a-l primi pe noul preot paroh, părintele Grigore Toma Someşan, licenţiat al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, promoţia 2015, în prezent doctorand al aceleiaşi instituţii.
Noul preot a fost instalat în prezenţa părintelui protopop de Cluj I, Dan Hognogi, originar din judeţul nostru, din Spermezeu, care a avut cuvinte de laudă, atât la adresa vechiului preot, Damian Tuluc, cât şi la adresa părintelui Grigore Someşan. După un discurs emoţionant, noul preot a primit din partea părintelui protopop Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi cheia bisericii.Tânărul preot Grigore Toma Someşan este de loc din Posmuş, iar anul acesta a studiat în Slovacia.
După o slujire neîntreruptă de patru decenii în Parohia Mociu II, părintele Damian Tuluc s-a pensionat. La evenimentul de duminică au fost prezenţi primarul comunei Mociu, domnul Vasile Focşa, respectiv vice-primarul Ghirişan Claudiu Daniel, care l-au asigurat pe noul preot de toată susţinerea.
Îi dorim tânărului preot de la Cheţiu pastoraţie frumoasă în mijlocul comunităţii de aici.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5