La Biserica Sf. Nicolae din Năsăud Un nou paroh – preotul Florin Rusu

Sfârşitul de an 2010 a adus credincioşilor afiliaţi Bisericii Ortodoxe „Sfântul Nicolae” din centrul oraşului Năsăud, un al doilea părinte paroh, care-l înlocuieşte pe deosebitul preot Dumitru Tomi care, după o activitate de peste patru decenii la Catedrala năsăudeană, s-a pensionat. Este vorba despre preotul paroh Florin Rusu, care va sluji alături de părintele Lucian Greabu, şi dumnealui destul de nou în parohie (din anul 2009), care l-a înlocuit pe distinsul părinte Leon Pop, după stabilirea dumnealui în comuna natală Măgura Ilvei. Tânărul preot Florin Rusu (36 ani) este originar din localitatea Floreşti, fiind absolvent al Seminarului de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca în anul 1996, după care a urmat Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna” din Sibiu, absolvind-o în anul 2001. Este masterand al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”. Este căsătorit, având şi o fetiţă. După absolvirea facultăţii a slujit la Capela Complexului de Servicii Sociale Comunitare (Casa Copilului) Năsăud timp de 5 ani şi opt luni, fiind în acelaşi timp şi profesor de „Religie” la Şcoala Generală din comuna Rebra

În urma concursului pe care l-a luat cu brio, părintele Florin Rusu, având o bogată experienţă spirituală, fiind înzestrat cu har dumnezeiesc, a slujit deja de Sfintele Sărbători ale Crăciunului şi ale Anului Nou, la Catedrala oraşului Năsăud.

„Aşa cum se cuvine, înainte de toate, îi mulţumesc Bunului Dumnezeu pentru cinstea de a fi păstor peste credincioşii din această deosebit de frumoasă parohie. Vă încredinţez pe toţi că voi depune tot efortul pentru ca în impozantul locaş unde slujesc să pogoare neîncetat harul Duhului Sfânt, dorind să rămânem împreună până la sfârşit, uniţi în iubirea supremă a Preasfintei Treimi”, a spus părintele Florin Rusu.

Împărtăşim întru-totul dorinţele preotului paroh Florin Rusu şi ale părintelui Lucian Greab de la Biserica Sf. Nicolae, neuitându-i nici pe ceilalţi preoţi ai urbei: George Celsie, Ovidiu Sermeşan, Georgică Cira, Dumitru Sidor şi Crin Triandafil, cărora le spune un An Nou Binecuvântat de Domnul!

În aceste zile premergătoare Botezului Domnului (Boboteaza), preotul paroh Florin Rusu a binecuvântat şi sfinţit casele enoriaşilor din parohia dumnealui, însoţit de dascălul bisericesc Cârcu George şi copii, stropind cu apă sfinţită cu un mănunchi de busuioc pentru îndepărtarea duhurilor necurate, a bolilor, iertarea păcatelor şi alungarea relelor, ţinând crucea în mână şi cântând: „În Iordan botezându-te…”.

Cu acest prilej, preotul a avut ocazia să-şi cunoască credincioşii, să ia aminte de starea lor familială şi socială.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5