Fântână arteziană unicat, la Năsăud

Primăria Năsăud a depus trei proiecte în vederea finanţării prin GAL Ţara Năsăudului, care vizează amenajarea a două construcții pentru ceremonii funerare în cartierele componente, dar şi modernizarea fântânii arteziene din zona centrală a oraşului. „Am depus proiecte pentru două construcții pentru ceremonii funerare în cartierele Luşca şi Liviu Rebreanu, fiecare în sumă toatăl de 120.000 euro, din care 80.000 euro vor fi alocaţi prin GAL Ţara Năsăudului, iar diferenţa de cofinanţare, de 40.000 euro pentru fiecare obiectiv, va fi din partea comunităţii locale”, a declarat primarul Mircea Romocea.
În ceea ce priveşte fântâna arteziană, de vizavi de clădirea Primăriei, este un proiect de 45.000 euro, din care aproximativ 30.000 euro reprezintă finanţarea GAL Ţara Năsăudului, iar diferenţa de la bugetul local. Întreaga arhitectonică a actualei fântâni va fi modificată, cu moderne jocuri de lumini, jocuri de apă, dar și un fundal sonor care va completa imaginea vizuală a obiectivului. Noua fântână va avea două două linii perimetrale, cu câte 20 de jeturi de apă pe fiecare latură (cu o înălțime de 0,5 metri). Cele două linii de jeturi vor fi luminate cu bandă LED, la care se va mai adăuga o linie centrală, cu câte 20 de jeturi verticale, cu o înălțime de maxim 3 metri.
Ca și element de noutate, fântâna va beneficia și de un senzor de vânt pentru reducerea înălțimii jeturilor de apă în caz de vânt puternic dar și de un senzor de ploaie care va opri automat apa din fântână în caz de ploaie.
Odată reabilitată și modernizată, fântâna din Parcul Central al orașului va deveni punct de atracție în spațiul urban dar și o sursă de „răcorire” în timpul verii, când temperaturile ambientale cresc foarte mult.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5