Încep lucrările de modernizare a fântânii arteziene din Năsăud!

Autorităţile locale din Năsăud au predat amplasamentul pentru execuţia lucrărilor prevăzute în proiectele de construire a două capele mortuare în cartierele oraşului şi de modernizare a fântânii arteziene. Este vorba despre proiecte finanţate prin GAL Ţara Năsăudului, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Primarul Mircea Romocea, alături de reprezentanţi au firmelor de proiectare, execuţie, dar şi specialişti din Primăria Năsăud, au fost în cele trei locaţii, pentru stabilirea ultimelor detalii.

Administraţia năsăudeană implementează un proiect care vizează modernizarea fântânii arteziene din zona centrală a oraşului, vizavi de clădirea Primăriei. „Execuţia lucrărilor a fost adjudecată de o firmă din judeţul Cluj. Reprezentanţii companiei ne-au spus că investiţia va fi finalizată în 5-6 săptămâni”, ne-a declarat primarul Mircea Romocea.

Proiectul are o valoare de circa 45.000 euro, cu cofinanţare de 15.000 euro de la bugetul local. Întreaga arhitectură a actualei fântâni va fi modificată, cu moderne jocuri de lumini, jocuri de apă, dar şi un fundal sonor ce va completa imaginea vizuală a obiectivului.

Noua fântână va avea două linii perimetrale, cu câte 20 de jeturi de apă pe fiecare latură, luminate cu bandă led, la care se mai adaugă o linie centrală, cu câte 20 de jeturi verticale, cu o înălţime de maximum 3 m. Ca element de noutate, fântâna va beneficia şi de un senzor de vânt pentru reducerea înălţimii jeturilor de apă, dar şi de un senzor de ploaie care va opri automat funcţionarea. Odată reabilitată, fântâna din parcul central al oraşului va deveni un punct de atracţie în spaţiul urban, dar şi o sursă de răcorire în timpul verii, când temperaturile ambientale cresc foarte mult.          

De asemenea, tot prin GAL Ţara Năsăudului două construcţii pentru ceremonii funerare vor fi edificate în cartierele Liviu Rebreanu şi Luşca, până la venirea sezonului rece. Fiecare proiect are o valoare de aproximativ 120.000 euro, din care 80.000 fonduri nerambursabile şi 40.000 euro reprezintă cofinanţarea din partea comunităţii. Cele două construcţii vor fi realizate astfel încât să asigure condiţii decente pentru acest tip de servicii, conform normelor sanitare în domeniu. Mai mult, odată cu darea în funcţiune a celor două obiective vor fi create şi două noi locuri de muncă.  În fiecare capelă vor fi câte o sală de ceremonii pentru oficierea slujbelor de înmormântare, plus o terasă la intrare, un hol de acces, o „cameră frig”, grup sanitar şi birou administrativ.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5