Elevii de la Școala Gimnazială Uriu învață matematică și informatică în laboratorul digital

Școala Gimnazială Uriu este una dintre școlile câștigătoare ale concursului de selecție pentru includerea în programul Digitaliada. Astfel, va începe noul an școlar cu un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare.

Școala Gimnazială Uriu face parte din cele 10 școli selectate, dintr-un total de 139 de școli înscrise în concursul de anul acesta. Laboratorul digital al Școlii Gimnaziale Uriu a fost dotat cu 23 de tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia primesc un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.

„Îi felicităm pentru câștigarea concursului de selecție și pentru că vor fi printre primele școli din România care predau matematică și TIC dupa metode digitale interactive. În județul Bistrița-Năsăud avem deja rezultate foarte bune în școlile din Salva și Petriș. La nivel național avem în prezent 4500 de elevi care se bucură de beneficiile proiectului Digitaliada în care Fundația Orange a investit 1,3 milioane de euro.”, Amalia Fodor, director Fundația Orange.

“Digitaliada este o oportunitate extraordinară de a schimba, de a aduce un suflu nou în viața școlii, pentru elevi în primul rând, dar și pentru profesori. Credem în visul nostru de a deveni mai buni!”,  declară directorul școlii, domnul Ioan András.

“Suntem deschiși către tehnologie. Ne-am dorit să fim parte din proiectul Digitaliada, iar de atunci școala se bucură de tablete și aplicații digitale ce permit copiilor o învățare mult mai rapidă.”, declară fostul director al școlii din Salva, Luminița Cuceu.

”Ne bucurăm de tablete și de materialele didactice. Ne-au ajutat să atingem o țintă a proiectului propriu de dezvoltare instituțională pentru că noi am identificat această nevoie. Suntem recunoscători pentru profesionalism și pentru calitatea materialelor. Ne bucurăm că suntem parte a acestui proiect.”, declară directorul școlii din Petriș, Laura Moldovan.

Digitaliada este la a treia ediție și este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. La nivel rural, se încurajează învățarea prin metode digitale interactive a matematicii și TIC pentru elevii claselor V-VIII. La nivel național, Fundația Orange susține educația digitală prin dezvoltarea platformei online www.digitaliada.ro și prin concursul de materiale digitale #Digitaliada. Platforma este un hub online de conținut educațional, ce poate fi accesat și folosit de oricine este interesat, elevi sau profesori din toată țara.

Prin acest proiect, la nivel național, 4.500 de elevi din mediul rural învață în laboratoarele digitale dotate cu 1.150 tablete, 41 de laptopuri, 38 de videoproiectoare și ecrane de proiecție. Peste 130 de directori, profesori de Matematică și Informatică din cele 40 de școli incluse în program până în prezent au beneficiat de un program de pregătire și au acces la aplicațiile educative instalate pe tablete, la proiecte didactice adaptate și la ghiduri de predare digitală.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5