Fundația Orange lansează în cadrul Digitaliada, competiție pentru școlile gimnaziale din mediul rural

Fundaţia Orange lansează competiţia pentru școlile din mediul rural din cadrul proiectului Digitaliada, cu scopul de a promova educația digitală și de a îmbunătăţi performanţa școlară a elevilor prin folosirea tehnologiei digitale.

Digitaliada este un proiect amplu cu mai multe etape ce se vor desfășura pe durata unui an și jumătate. Prima etapă o reprezintă selectarea a 10 școli gimnaziale din mediul rural ce vor face parte dintr-un proiect-pilot în anul școlar 2016-2017. Alegerea acestor școli se va face în urma unei competiții. Școlile selectate vor fi sprijinite în predarea matematicii și TIC (Tehnologia Informaţiei și a Comunicaţiilor) la clasele V–VIII și vor fi dotate cu echipamente electronice și IT pe care vor rula materiale digitale educative de tipul „învăţare prin joc”. Profesorii din școlile participante vor beneficia de training specializat, asistență și consultanță, începând de la planuri de lecţie până la materiale de specialitate, pe întreg parcursul proiectului.

Proiectul Digitaliada se desfășoară cu sprijinul Direcției Generale de Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice și va fi implementat de Fundaţia Orange cu ajutorul mai multor ONG-uri: Asociaţia Actori Europeni, Asociaţia Cartea Daliei, Asociaţia Societatea Online și Fundația Noi Orizonturi.

Alegerea celor 10 școli va fi făcută de o echipă formată din reprezentanți ai Fundației Orange și ai celor patru ONG-uri care implementează proiectul. Perioada de înscriere în competiție pentru școli se încheie pe 25 mai 2016. Condiţiile detaliate de înscriere și metodologia de completare a aplicaţiei sunt disponibile la  http://www.fundatiaorange.ro/.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5