Doru Crişan: Investiții majore la Prundu Bârgăului, în străzi, rețele de canalizare, infrastructură școlară! Cadastrul general ar putea fi finalizat!

         Anul 2024 este unul foarte important pentru comunitățile locale, în primul rând prin prisma proiectelor care se află în derulare, prin diverse finanțări. Printre șirurile de alegeri, primarii trebuie să-și canalizeze energiile spre investiții. La Prundu Bârgăului, autoritățile locale au reușit să atragă toate tipurile de finanțări. 

         “Prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, suntem prima comună din județ care a finalizat deja un proiect. Se lucrează deja și pe cel de-al doilea proiect, tot pe asfaltări de străzi. Când vor permite condițiile meterorologice, se va turna asfaltul și sper să-l finalizăm. Urmează să semnăm și cel de-al treilea contract de finanțare, pentru canalizare. În paralel, se lucrează și la amenajarea trotuarelor, la îndiguire pe Brujeni, iar pentru amenajarea pistelor de biciclete, tot cu finanțare europeană, am dat ordinul de începere a lucrărilor”, ne-a declarat primarul  Doru Crișan.

         În ceea ce privește educația, sunt proiecte aflate deja în derulare, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, dar și prin Compania Națională de Investiții.

“Avem un proiect de eficientizare energetică pentru corpul de clădire al claselor de gimnaziu de la Liceul Teoretic “Prundu Bârgăului”, plus proiectul de dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ. De curând, a fost semnat și proiectul pentru laboratoare inteligente. Prin Compania Națională de Investiții, se va construi o sală de sport la Susenii Bârgăului”, a menționat Doru Crișan.

La Susenii Bârgăului se va construi și o clădire care va găzdui un centru de zi de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice, tot cu finanțare europeană.

Probabil unul dintre cele mai grele proiecte care se derulează la Prundu Bârgăului este cadastrarea generală, finanțat de la bugetul local. “Am depus la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară toată documentația, avem înregistrate contestații și sperăm să fie găsite cele mai bune soluții pentru cetățeni. Am lucrat etapizat, cu răbdare, dar tot au mai apărut probleme. Sper ca în lunile mai-iunie să reușim să înmânăm extrasele de carte funciară. Între timp, se lucrează la GIS, iar cetățeanul când va cere o autorizație de construire va ști exact unde sunt rețelele de apă, canalizare, de energie electrică etc.“, a explicat primarul Doru Crișan.

Altfel, primarul Doru Crișan este printre primarii care susțin comasarea alegerilor, atât pentru costuri, cât și pentru a nu fi blocată activitatea administrativă.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5