Dorin Dobra aduce Comisia pentru Afaceri Europene a Senatului la Cluj-Napoca

Prima şedinţă regională a Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului se va desfăşura săptămâna viitoare, la Cluj-Napoca, la iniţiativa senatorului PNL, Dorin Dobra.
La reuniunea găzduită de Facultatea de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca au fost invitaţi şi reprezentanţi ai mediului academic clujean, şi anume prof.univ.dr. Nicolae Păun – decanul facultăţii amintite, acad.prof.univ.dr. Ioan Aurel Pop – rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, prof.univ.dr. Vasile Puşcaş, prof.univ.dr. Ovidiu Pecican şi dr. Bogdan Dumitru.
Pe agenda comisiei de specialitate a Senatului figurează problema stringentă care ţine şi ...agenda publică, şi anume procesul de regionalizare—descentralizare.
De asemenea, senatorul Dorin Dobra, în calitate de raportor, va puncta trei propuneri de regulament aş Parlamentului European şi al altor foruri care vizează noile evoluţii ale aplicării Acordul Schengen.
“În cadrul conferinţei de lucru a Comisiei pentru Afaceri Europene, sunt raportor pe trei COM-uri. Din punct de vedere tehnic, COM-urile sunt exprimări de intenţie ale Comisiei Europene, în cazul nostru intenţia Comisiei Europene de a iniţia noi evoluţii ale Tratatului Schengen, respectiv noi modalităţi de securizare a frontierelor Uniunii Europene. România intră absolut în discuţia aceasta, pentru că e tocmai în procesul de aderare la Schengen şi, din infomaţiile neoficiale dar din interior, România are toate şansele ca anul viitor să intre în Spaţiul Schengen”, a declarat senatorul Dobra, în cadrul unei conferinţe de presă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5