Documentaţii tehnice aproape de finalizare, pentru extinderea şi modernizarea spitalului din Năsăud şi CN „George Coşbuc”

         O serie de documentaţii tehnice sunt în lucru la Năsăud, în vederea accesării de fonduri europene prin Programul Regional Nord-Vest. Unul dintre cele mai importante proiecte al autorităţilor locale din Năsăud este în domeniul sănătăţii, respectiv modernizarea, dotarea şi extinderea Spitalului Orăşenesc „Dr. George Trifon”.

„Este vorba despre dotarea, dar şi extinderea Centrului de Primiri Urgenţe, după modelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa. ne dorim să transformăm o parte din actualul spital în zonă de recuperare sau „alte tipuri de servicii medicale” pe care nu le regăsim în zona noastră. Intrăm într-un fel de concurenţă cu SCJU Bistriţa pe partea de servicii şi putem compensa pe partea de recuperare, fie că ne referim la partea de Neurologie, fie la alte specialităţi. Sunt servicii foarte bine plătite, iar calitatea şi extinderea serviciilor pot să ne aducă fonduri suplimentare. Cândva, spitalul de la Năsăud era „o povară greu de dus în cârcă de către Primăria oraşului Năsăud, acum lucrurile s-au reglat enorm de mult, aproape că nu mai depinde deloc de Primăria oraşului Năsăud, în afara faptului că se implementează proiecte de investiţii. Ne dorim ca într-un viitor apropiat să-l facem profitabil, pentru că este un spital mare care deserveşte o treime din acest judeţ, aproximativ 100.000 locuitori. Trebuie să facem performanţă şi să creăm acele condiţii pentru a atrage cele mai bune cadre medicale în comunitatea noastră”, explică primarul Dorin Vlaşin.

         De asemenea, se lucrează la proiectul de modernizare, dotare şi extindere a Colegiului Naţional „George Coşbuc”. „Proiectul prevede extinderi pentru sala de mese, bibliotecă, spaţii de cazare pentru profesori. Aceste obiective vor fi depuse în noul exerciţiu financiar, prin Programul Regional Nord-Vest, care sper să nu mai întârzie foarte mult”, menţionează edilul năsăudean.

Pe aceeaşi finanţare mizează administraţia publică locală şi pentru eficientizarea energetică a blocurilor, unde sunt trei mari proiecte, fiind cuprinse toate imobilele  din cartier.

„Avem documentaţii tehnice pentru toate blocurile pentru a accesa fonduri europene. De asemenea, avem şi proiectul de modernizare şi reamenajare a Pieţei Unirii, zona centrală, căreia trebui să-i dăm o altă faţă. Centrul oraşului s-a mutat „în partea de sus”, zona aceasta nu mai este la fel de atractivă şi de aici a pornit ideea ca în Piaţa Unirii să facem o piaţetă pentru a o readuce la viaţă”, explică Dorin Vlaşin.

Trotuare, piste de biciclete, iluminat public modern!

La Năsăud, se lucrează la alte două mari proiecte de modernizare a trotuarelor, de la limita cu Salva până la limita cu Rebrişoara. „Vor fi trotuare pe ambele părţi, pavate cu piatră naturală sau pavaj. Ne dorim să îngropăm şi cablurile electrice şi să amenajăm piste de biciclete, inclusiv pe actuala promenadă care duce pe drumul de la „Cascadă”. În zona Complexului se vor finaliza şi lucrările de apărare de mal şi vom transforma acea zonă în una de promenadă, vom face piste de biciclete, vom extinde iluminatul public şi va fi o zonă de relaxare frumoasă. Poţi să faci mişcare, dar şi multă linişte.  Aşteptăm şi de la Administraţia Fondului pentru Mediu finanţare pentru sistemul de iluminat public, cu sistem prin telegestiune. E un contract de aproximativ 3 milioane lei”, susâine primarul Năsăudului.

        

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5