Distinto, show de Mărţişor la Bistriţa. Debutul Ansamblului de dans sportiv şi modern

Menuţ Maximinian

Palatul Culturii Bistriţa a găzduit, în prima zi de Mărţişor, un spectacol inedit ce a avut în centru concertul semnat de cei trei băieţi de la Distinto, prima trupă pop-operă din România.
Reprizele muzicale ale tenorilor au fost însoţite de două dansuri puse în scenă, în premieră, de Ansamblul de dans sportiv şi modern al Palatului Culturii, în coregrafia lui Ştefan Simion, coordonator Doris Cosma.
Nelipsiți de la evenimentele și galele importante ale high life-ului românesc, cei trei tenori – Octavian Dobrotă, Marius Olteanu şi Mihaiţă Radu- au făcut un show de ”10”, după cum se numeşte şi albumul lor. Arii de operă, canțonete, evergreen-uri, piese tradiționale reprezentative ale câtorva țări interpretate în maniera ”distinctivă” a trioului-pop-opera, dar și piese proprii, toate au fost admirate şi aplaudate la Bistriţa. Toţi cei trei cântăreţi au pregătire în domeniul muzical. Tavi a început să cânte la cinci ani, a studiat pianul cu profesoara Marietta Leonte, a absolvit Liceul de muzică „Dinu Lipatti" din Bucureşti şi este licenţiat al Universităţii de Muzică din Bucureşti, la secţiile Pedagogie Muzicală şi Canto Clasic. Marius este şi el absolvent al celor două facultăţi din cadrul Universităţii de Muzică Bucureşti. Mihai a terminat secţia de Canto Clasic a aceleiaşi facultăţi. Tavi e profesor la catedra de Canto Clasic a Liceului de muzică „Dinu Lipatti" şi artist liric al Filarmonicii „George Enescu" din Bucureşti. Marius este solist al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian", iar Mihai e artist liric în cadrul aceleiaşi instituţii.
A fost un spectacol judecat cu casa închisă, în care bistriţenii s-au bucurat împreună de venirea primăverii. A fost Mărţişorul pe care Palatul Culturii, manageriat de Dorel Cosma, l-a oferit tuturor bistriţenilor. De altfel, în luna martie vom avea parte şi de alte surprize culturale în municipiul nostru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5