Directorul general al AFIR a participat la ceremonia de semnare a acordurilor operaționale dintre FEI și bănci

              Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian CHESNOIU, a participat la ceremonia de semnare a acordurilor operaționale dintre Fondul European de Investiții (FEI) și intermediarii financiari (bănci) pentru implementarea instrumentului financiar de creditare cu partajarea riscului finanțat prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Ceremonia a avut loc la sediul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în prezența ministrului Agriculturii, domnul Petre DAEA și a comisarului european pentru agricultură și dezvoltare rurală, domnul Phil HOGAN, aflat într-o vizită oficială în țara noastră.

              Facem precizarea că FEI a selectat patru bănci românești în cadrul primului acord de finanțare în domeniul agricol din România, bănci care vor acorda finanțări în valoare de 155 milioane de euro pentru peste 1.300 de fermieri și antreprenori care doresc să dezvolte investiții în agricultură și mediul rural.

  Fondul European de Investiții și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale au semnat anul trecut acordul de finanțare pentru susținerea fermierilor locali din România, iar aceste patru bănci sunt primele care vor oferi finanțare antreprenorilor locali. Acordul face parte din Programul Național de Dezvoltare Rurală și este finanțat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

  Accesul la creditare reprezintă o preocupare permanentă la nivelul AFIR deoarece are o importanță deosebită pentru fermierii și antreprenorii români care au nevoie de cofinanțare pentru a implementa proiectele de investiții finanțate prin PNDR 2020.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5