Diana Morar (PNL) propune o platformă online unde bistriţenii să propună investiţii de la bugetul local

Consilierul municipal Diana Morar consideră că cetăţenii trebuie motivaţi să participe efectiv la promovarea unor proiecte de investiţii la nivel local, în prezent existând „o prăpastie de comunicare” între administraţie şi comunitate.

„Noi, care asumăm rolul de a-i reprezenta, suntem în primul rând datori de a-i învăţa să-şi folosească acest drept. În acest context, observ că între administraţia actuală care conduce municipiul Bistriţa şi cetăţenii bistriţeni există o crasă lipsă de comunicare, concretizată într-o prăpastie ce continuă să se adâncească. Pe de o parte, conducerea primăriei acţionează unilateral, precum planurile cincinale de producţie la hectare, iar pe celalată parte stau cetăţenii cu problemele neascultate şi nerezolvate. Din aceste motive s-ar impune un proiect de maximă importanţă pentru viitorul primar sau şi pentru cei care momentan, vremelnic, conduc frâiele municipalităţii, respectiv este un proiect al procesului de bugetare participativă online. Cu alte cuvinte, bistriţenii trebuie să decidă cum vor fi cheltuiţi o parte din banii pe care ei îi achită prin taxe şi impozite locale”, a explicat Diana Morar.

Potrivit acesteia, după modelul altor municipii, ar putea fi creată o platformă online pe care bistriţenii s-o folosească pentru decizii de cheltuire a banului public, pe teme precum asfaltarea străzilor, spaţii verzi, spaţii de joacă, iluminat public, digitalizare etc.

„Să se creeze o platformă online la care orice cetăţean care domiciliază în municipiul Bistriţa să se poată înscrie şi să poată să propună soluţii. Modul în care se vor adopta soluţiile va fi în funcţie de prioritizarea investiţiilor care se doresc a fi implementate. (...) Actualmente, orice proiect pe care îl depune PNL în Consiliul Local dată fiind majoritatea pe care o are PSD, noi avem cinci voturi şi eventual mai convingem pe cei doi de la PER, este respins. Ideea aceasta este vehiculată în spaţiul public, poate fi preluată de către oricine, inclusiv de către PSD. Eu apreciez că acesta este un prim pas de a conştientiza cetăţenii să se implice în viaţa cetăţii”, a menţionat Diana Morar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5