Deputatul Diana Morar: Judecătorii nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile avocaților!

Judecătorii nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile avocaților! 
Proiectul de lege pe care l-am inițiat alături de Daniel Fenechiu și mai multi colegi parlamentari, juriști sau avocați de profesie, a trecut astăzi de votul Camerei Deputaților, for decizional. 
Inițiativa reglementează tema onorariilor avocaților, care nu vor mai putea fi reduse de instanțe din oficiu, ci doar la cererea părților interesate. 
Este o lege care aduce normalitate in profesia de avocat, fiind un lucru firesc ca evaluarea complexității muncii să fie făcută de părțile  implicate, nu de o terță persoană.
Mulțumesc colegilor parlamentari care au semnat și votat această lege care apără demnitatea profesională a avocaților!, a postat deputatul Diana Morar, pe pagina de facebook.
 
Intervenția sa în Parlament este aici!

Comentarii

14/04/24 10:52
Dorel de Bistrita

Avocatii poarta toata demnitatea publica... dar trebuie sa-si adapteze " mercurialul "... la nivelul de viata si de trai , de aici de la noi... calculat in lei... nu in euro dupa tzarile din aceasta M(are)UE ... ! Nu degeaba sunt " temperati " de catre instantele de judecata ... ! Ar trebui modificata " procedura " asa incat, daca " litigiabilii " nu sunt asistati de avocati, sa poata fi ajutati din oficiu de catre judecatori, sa isi sustina cauzele si sa depuna " concluzii "... fara avocati , pur si simplu intreband partile ce " concluzie " apreciaza ei ca sunt necesare dupa epuizarea probatiunii si dezbaterilor , inaintea completului de judecata .
Este adevarat ca procesele se desfasoara mai cursiv ...cu asistenta din partea avocatilor... dar sa nu uite ca in Romania salariile sunt majoritatea " minim pe economie " si sunt in lei, nu in euro !

14/04/24 20:53
cititor

Când vor fi aduse la normal retribuțiile magistraților? Salariile lor sunt mai mari decât munca depusă în instanță. Munca lor este importantă, dar nu are eficința la nivelul retribuțiilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5