Cu Cartea pe Roți, acasă la Domnica Bugnari din Coșbuc

Ziua de 12 noiembrie 2022, a constituit pentru noi o zi trepidantă, făcând  timp de două ore o incursiune pe unele străzi năsăudene, pe unde n-am pășit de ani buni și încercăm să oferim și altora viziunea noastră privind  modernizarea  acestor străzi cum sunt: Strada Podirei, Valea Caselor, Eminescu, Horea, Andrei Mureșanu, Crișan, Valea Spinului, Vasile Rebreanu și Emil Rebreanu, unde vilele s-au extins ca ciupercile după ploaie, bine amplasate, bine orânduite și special amenajate. La tot pasul se simte bunul gust, spiritul de ordine și implicarea factorilor de decizie a urbei noastre. Apreciem bunul gust al năsăudenilor și spiritul de buni gospodari. Mulți dintre ei lucrează în străinătate, dar spre bucuria nostră, învestesc în oraș.

Ținta noastră a fost sărbătorirea cărții, plecând în acțiunea ,,Cu cartea pe roți la Hordou”, la poeta Domnica Bugnari, avânu-l la volan pe omul de aleasă cultură OVIDIU MAGHEAR. Aici, acasă la Domnica Bugnari, am desfășurat un moment poetic, dând glas poeziilor ce urmează să alcătuiască cel de al treilea volum al consătencei marelui Coșbuc, sursa ei de inspirație și dăruire pentru sat și săteni.

O gosdpodină desăvârșită, o salariată, mult apreciată care îmbină activitatea de producție cu scrisul, ce se odihnește de muncă prin muncă. „Cititorii mei, fiii satului, spune Domnica, mă incită mereu și-mi pun întrebări, întrebări care mă conduc din nou spre ei, spre cititori, spre cei care iubesc frumosul, spre cei cu care conviețuiesc. În favoarea lor, a cititorilor mei dragi, îmi petrec timpul liber în armonia versurilor, care pentru mine e o consolare. Dumnezeu mi-a dat un dar pentru care îi aduc sincere mulțumiri și face parte întotdeauna din viața mea, ceea ce e foarte liniștitor și știu că există Dumnezeu și toți ne aflăm sub protecția lui.”

Pe drumul parcurs cu „Cartea pe roți”, am dăruit dornicilor de lectură, colaboratorilor și prietenilor,  cartea mea recent apărută la Editura Napoca Star-„Povestiri de acasă (proză scurtă)”, completând ciclul „În vârful peniței” cu nr. 27. Carte oferită doritorilor în special acelora care cunosc sau au trăit alături de eroii cărții, plecând de la ideea că ce se cumpără se consumă, iar ce se dăruiește se înmulțește.

În biblioteca gazdei, alături de cele două volume de poezii, stă și cartea povestirilor de acasă, cărți scrise cu cuvinte ce dau putere și aduc un minunat tribut iubirii, care ne este înger și demon în egală măsură, retrăind ceva ce a crescut în inima autorilor: cinstea, iubirea și morala creștină.

În acest mediu cultural, dedicat poeziei, gazda casei, poeta Domnica Bugnari și-a completat dosarul de primire în Liga Scriitorilor Români – filiala Năsăud. Îi dorim mult succes și cât mai multe poezii spre vindecarea sufletelor, fără regrete, dar cu multe speranțe spre fapte mari demne de stimă și respect.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5