Cristina Iurişniţi la Congresul Mondial al profesorilor de franceză din Liège

Anul acesta, pentru profesorii afiliați FIPF ( Federația internațională a profesorilor de limba franceză), Ziua națională a Franței coincide cu deschiderea oficială a unei imense reuniuni mondiale având ca scop promovarea limbii si culturii franceze in scoală si in afara ei.
Începând cu 14 iulie , ziua Franței, in Belgia francofonă, mai exact in Liège timp de o săptămână , va avea loc cea de-a XIV-a ediție a Congresului Mondial al profesorilor de limba franceza organizat de FIPF.
La acest Congres , unde vor participa peste 1600 de profesori de limba franceza din lume, tara noastră va fi reprezentată de către o delegație de 13 membri ARPF ( Asociația română a profesorilor de franceză) condusă de președinta asociației la nivel național, d-na profesor Irina Cosovanu din Iași.
Scopul acestui eveniment lingvistic, cultural si asociativ este de a oferi un cadru formal dar si non formal pentru schimburi de experiențe, de practici si proiecte educative reușite, de a se constitui intr-un creuzet mondial pedagogic.
Liège este un oraș dinamic, situat la 3 ore de Paris si o oră de Bruxelles, cu activități comerciale si culturale intense, cunoscut pentru ospitalitatea si spiritul convivial al locuitorilor săi.
"Participarea la acest Congres in” Cetatea ardenta” cum este supranumit Liège de către însuși regele Albert I , va constitui cu siguranță o experiență unică, generatoare de noi proiecte si motivație pentru a continua, in calitate de dascăli pasionați , sa dăruim tinerilor lumină călăuzitoare , respect si entuziasm pentru limba lui Voltaire, „ le français, langue ardente” spune prof. Cristina Iurisniti, de la C.N.Andrei Muresanu Bistrița, președinte ARPF, filiala B-N.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5