Azi, 24 noiembrie, sărbătorim Ziua internațională a profesorului de limbă franceză, creator de viitor pentru elevii săi!

Acest eveniment este organizat începând cu 2019 la inițiativa Federației Internaționale a profesorilor de limba franceză (FIPF), la care Asociația profesorilor francofoni din România este afiliată, având în același timp încheiat  și un parteneriat cu Ministerul Educației. 
 
În acest an profesorii de limba franceză din România sunt invitați la Colegiul Național Costache Negruzzi din Iași să ia parte la activități de perfecționare profesională, ateliere, dezbateri, conferințe organizate de către ARPF, Ministerul Educației, Institutul Francez și Asociația de formare profesională Francofonia de la Nice, Franța.
 
Profesorii de limba franceză din județ participă în acest an la Iași  cu prezentări de proiecte educaționale, scenarii didactice, metode de predare care includ instrumente digitale care să motiveze elevii și să creeze activități interactive în dezvoltarea competențelor lingvistice și culturale.
În aceste  zile în școlile din județ și din țară se organizează activități ludice, interactive, jocuri didactice digitale proiectare de film francez. 
 
Limba și cultura franceză reprezintă un pașaport valabil pentru a călători, studia în marile universități , a obține o bursa Erasmus sau pentru a se integra mai rapid pe piața muncii! 
 
Le français est une chance ! 🇪🇺🇨🇵
 
🎊 Asociația profesorilor francofoni din România, filiala Bistrița-Năsăud vă  urează o zi minunată dragi profesori de limba franceză!
Bonne fête!
 
 

Prof. Cristina Iurisniti 

Colegiul Național Andrei Mureșanu Bistrita 
responsabil ARPF filiala B-N

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5