Cristian Diaconescu pleacă din PSD şi se alătură grupului independenţilor

sursa:antena3.ro

Senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independenţilor, a anunţat, miercuri, liderul acestei grupări Gabriel Oprea, ministru al Apărării şi lider al grupului. Diaconescu este al patrulea parlamentar PSD care părăseşte partidului după Congresul extraordinar în urma căruia Victor Ponta a fost ales preşedinte. Ceilalţi trei sunt senatorul Şerban Mihăilescu şi deputaţii Ioan Munteanu şi Culiţă Tărâţă. Diaconescu a confirmat demisia sa din PSD pentru cotidianul Evenimentul Zilei şi a precizat că nu doreşte să mai facă alte comentarii.

Diaconescu a declarat, marţi, la Antena 2, în emisiunea "Vorbe grele" realizată de Victor Ciutacu, că plecarea sa din PSD dacă va afla că cei care l-au filat la începutul lunii februarie, aşa cum dezvăluia jurnalista Floriana Jucan săptămâna trecută, sunt chiar colegii de partid.

"Vreau să clarific, nu doar pentru mine, dacă a existat ceva, pentru că dacă ar exista o doză de adevăr că lucrurile s-au întâmplat într-adevăr aşa ceva, lucrurile sunt dramatice. Este util să ştim dacă a existat o astfel de operaţiune şi dacă ea a fost organizată legal sau ilegal",a spus Cristian Diaconescu, aseară, la Antena 2, adăugând că pe numele lui nu există nici un mandat de urmărire, pentru că, dacă ar fi aşa, i s-ar fi comunicat.

Filat de colegi?

Social-democratul, care s-a retras sâmbăta trecută, la Congresul PSD, din cursa pentru şefia partidului, a mărturisit că suspiciunile sale nu se îndreaptă către o instituţie a statului."Cu posibilităţile mele limitate de informare, nu este vorba de o instituţie a statului, de aceea este bine să ştim despre ce este vorba", a afirmat el. Surse social-democrate susţin că urmărirea sa ar fi fost ordonată de anumiţi colegi din interiorul

PSD. Acest scenariu a fost alimentat şi de faptul că în ziua Congresului, chiar înainte de a-şi anunţa retragerea din cursa pentru şefia partidului, Diaconescu a purtat discuţii secrete cu Mircea Geoană şi liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie.

Întrebat dacă va pleca definitiv din PSD, Diaconescu a arătat că acest gest va depinde de rezultatul anchetei în legătură care priveşte filajul său. În acest context, Diaconescu a reiterat ideea că îl cunoaşte foarte bine pe Mircea Geoană, mult mai bine decât pe Victor Ponta. Senatorul a subliniat că, dacă se va retrage din PSD, nu se va alătura PDL.

"Nu mi-am pus problema să ies din PSD. Eu sper că acest lucru nu se confirmă. Nu-i obligatoriu să plec în zona politică, dar eu sper că acest lucru nu se întâmplă. N-aş vrea să pun răul înainte", a subliniat Cristian Diaconescu. El a menţionat că este ambasador pe grad şi s-ar putea reveni în diplomaţie, mai ales că nu-şi doreşte funcţii în PSD şi că nu a candidat la şefia partidului pentru a obţine beneficii.

Jurnalista Floriana Jucan a declarat sâmbătă că a primit spre publicare 36 de pagini de monitorizare a lui Cristian Diaconescu, însoţite de imagini în care acesta apare în ipostaze compromiţătoare, Diaconescu afirmând că acest fapt are legătură cu Congresul şi că oricine l-a urmărit a făcut-o ilegal. Diaconescu a depus, marţi, o plângere la Parchet privind monitorizarea sa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5