În „Oraşul Şcoalelor” Năsăud

Clopoţelul a sunat din nou

Oraşul Năsăud, supranumit în urmă cu ani „Oraşul Şcoalelor”, s-a însufleţit după aproape trei luni de vacanţă şi linişte. Emoţiile primei zile de şcoală s-au văzut pe chipul micuţilor boboci, dar şi ceilalţi şcolari au vibrat la revederea profilor, a colegilor, a clasei în care-şi vor petrece încă un an de cursuri şcolare, pentru cei din anul terminal, ultimul din viaţa de elev. Dar, în acelaşi timp, mai mult decât emoţionaţi s-au dovedit a fi părinţii, unii dovedindu-se chiar disperaţi din cauza cheltuielilor care i-au copleşit până acum: „Am cumpărat doar strictul necesar şi deja nu mai avem bani. Nu ştiu ce ne vom face după ce vom afla ce mai trebuie să cumpărăm: ce cărţi, rechizite, uniforma, fondul clasei etc. Şi asta în triplu exemplar, pentru că am trei şcolari…”, a spus, copleşită de situaţie o mamă, cu ochii în lacrimi. Am vrut s-o încurajez, văzând că se jenează din cauza situaţiei emoţionante, spunându-i: „Nu-i nimic, fiţi optimistă, lacrimile ne salvează de la sufocare!...”

Nici profesorii nu sunt mai fericiţi de acest nou început. Sunt şi ei părinţi de elevi…

Aşadar, clopoţelul a sunat din nou în această zi de 13 septembrie 2010, atât la Şcoala Generală „Mihai Eminescu”, cât şi la Grupul Şcolar Silvic, Colegiul Naţional „George Coşbuc”, Grupul Şcolar Economic, Şcoala de Aplicaţie, unde după oficierea slujbelor religioase oficiate separat la fiecare unitate de învăţământ de către preoţii ortodocşi: Florin Rus, Ovidiu Sermeşan, George Celsie, Lucian Greab, primarul oraşului, ing. Dumitru Mureşan, a urat tuturor un nou an şcolar plin de succese, să reuşească să depăşească toate greutăţile şi neajunsurile pentru a duce mai departe renumele învăţământului năsăudean, iar cadrelor didactice putere şi înţelegerea situaţiei grele prin care suntem nevoiţi să trecem cu toţii, situaţie care, sperăm, să nu afecteze procesul de învăţământ prea grav. Directorii şcolilor s-au arătat optimişti, chiar şi cadrele didactice pe umerii cărora este educaţia tinerei generaţii, mult prea zvăpăiate, ca să nu mă exprim altfel…

Nu toate şcolile au primit avizul de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică. În urma verificărilor efectuate în teren, acesta a fost primit de C.N. „George Coşbuc”, G. Ş. Economic, G.Ş. Silvic, Şcoala Generală „Mihai Eminescu”, Şcoala Generală „Valea Spinului”, Grădiniţa nr. 2, unităţi care beneficiază de încălzire centralizată şi apă curentă. Nu au avizul şcoala din Dealul Cucului, grădiniţele Luşca şi „Liviu Rebreanu”. Este în aşteptare Grădiniţa nr.1 cu program prelungit, unde lucrările de reabilitare sunt în derulare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5