Cinstirea eroilor la Scoala Generala Mariselu

La Scoala Generala Mariselu au avut loc ample manifestari dedicate eroillor neamului. Toate acestea au fost planificate a se desfasura la monumentul eroilor locului aflat in vecinatatea unitatii dar din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile totul s-a desfasurat in incinta scolii.
Manifestarile au debutat cu un tedeum inchinat eroilor neamului sustinut de preotul paroh Aurelian Poptean si preotul Dumitru Moldovan care au adus cuvinte de slava celor care s-au jertfit de-a lungul timpului pentru neamul romanesc.
Dupa aceste momente de inaltare, scoala a rasunat de vocile pure ale elevilor, care imbracati in straie populare, parca aratand astfel ca cei ce s-au jertfit nu au facut-o in zadar au prezentat un frumos spectacol de cantece si poezie inchinate eroilor neamului romanesc. Si pentru a da o nota specifica manifestarii la finalul spectacolului au fost pomeniti toti eroii din localitatile Mariselu si Magurele care au platit cu jertfa lor ceea ce astazi se mosteneste cu mandrie si ale caror nume sunt inscrise pentru vecie pe monumentele ridicate in cinstea lor in cele doua localitati.
Toate acestea au fost posibile si datorita implicarii cadrelor didactice din scoala care alaturi de directorul scolii prof. George Ignat si in mod deosebit doamna profesor Liliana Muresan au transformat totul intr-o veritabila sarbatoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5