Chitaristul Alexandru Grecu, premiat în Austria

Recent chitaristul Alexandru Grecu s-a intors din nou cu un premiu valoros din Austria unde a participat la ce-a de a XVIII-a editie a festivalului " International Guitar Festival Rust -"Alirio Diaz" desfasurat in perioada 20 -24 martie 2016.
Din anul 2005 ,festivalul de la Rust a devenit unul dintre cele mai importante din Europa.
Competitia s-a desfasurat pe doua sectiuni - Alirio Diaz "adulti " (fara limita de varsta) si Alirio Diaz "copii" formata din 3 categorii de varsta :grupa I (9-11 ani) ,grupa II (12-14 ani) si grupa III (15-17 ani). Romania a avut reprezentanti la toate cele 3 grupe :
grupa I - locul 2 -Roman Stefan din Sibiu (prof.Laura Neacsu ) si locul III -Tudor Torge din Cluj Napoca (prof.Viorela Filimon)
grupa II -locul 2 -Alexandru Mare din Cluj Napoca (Prof.univ.dr. Stefan Trifan - Academia de Muzica "Gheorghe Dima")
grupa III -locul 2 -Alexandru Grecu din Bistrita (prof Valentin Pop).
Bistriteanul nostru care de curand a implinit 15 ani (14 martie) a fost cel mai tanar concurent din categoria lui de varsta (15-17ani).
Au participat chitaristi din Italia, Japonia, Austria, Germania, Danemarca, Polonia, Romania, Rusia etc.
Acelasi juriu exigent a fost la toate categoriile format din 8 profesori :Gabriel Guillen (Austria), Stefan Trifan (Romania), Marek Zielinski (Polonia), Siegfried Steinkogler (Austria), Tomomi Kohno (Japonia), Jovan Pesec (Austria), Peter Strogreen (Danemarca) si Franciszek Wieczorek (Polonia).
Alexandru Grecu si-a dorit de-a lungul anilor foarte mult sa-l intalneasca pe compozitorul lui preferat Roland Dyens (Franta), avand in repertoriul lui piese cu care a castigat multe premii nationale si internationale ("Tango en sky" si "Libra Sonatina -Fuoco").Dupa concertul de seara sustinut de Roland Dyens s-a fotografiat cu acesta si au avut un scurt dialog.
La festival a avut surpriza sa se reintalneasca si sa fie recunoscut de Dale Kavanagh (Canada) cu care la inceputul lunii la Belgrad la a avut curs de masterclass in cadrul "Guitar Art Festival".
Chitaristi de renume mondial au fost printre invitatii festivalului :Carlo Marchione (Italia), Roland Dyens (Franta) si renumitul "Amadeus" Guitar Duo format din Dale Kavanagh si Thomas Kirshhoff (Germania).
De remarcat este participarea chitaristului bistritean in aceasta luna la inca 2 concursuri cu rezultate notabile : locul 3 -" Guitar Art Festival" Belgrad (Serbia 8-13 martie) si locul 1 (100 puncte) la Olimpiada Nationala de Interpretare Instrumentala -Brasov (16-18 martie).Alexandru Grecu este elev in clasa a VIII-a la Liceul de Muzica "Tudor Jarda" si este indrumat de profesorul Valentin Pop.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5