Cetatea şi-a deschis porţile. Domniţele şi cavalerii vă aşteaptă în centrul oraşului

În cele trei zile ale Serbărilor Bistriţei Medievale, Florin Săsărman, împreună cu organizatorii, ne prilejuiesc bucuria întâlnirii cu istoria. Cea de-a X-a ediţie a adus în mica cetate cavaleri şi domniţe din cele şapte cetăţi medievale, dar şi din afara ţării.
Oaspeţi de seamă ai Bistriţei, muzicienii trupei germane Farfarellor au fost prezenţi vineri la Centrul German (Casa argintarului) unde au lansat cel mai nou album al formaţiei, ZeitZone. Trupa Farfarello se află în premieră la Bistriţa şi la această oră susţine un recital extraordinar în cadrul Serbărilor Bistriţei Medievale în centrul oraşului.
Târgul Medieval aduce la Bistriţa meşteri artizani din toată ţara cu o ofertă extrem de diversă, iar majoritatea dintre ei sunt invitaţi speciali ai Serbărilor Bistriţei Medievale şi se află aici doar cu acest prilej.
Vizitatori târgului sunt invitaţi să urmărească demonstraţiile de îndemânare de la atelierele de olărit şi sculptură în lemn, ca şi atelierele de pictură pe ceramică, pictură pe scuturi şi pe cele de quilling (modelaje de hârtie). Cei care vor să se iniţieze în aceste domenii se pot înscrie la minicursurile de îndemânare chiar la faţa locului. Şi desigur, vor fi în mijlocul nostru şi calfele călătoare!
Scenariile de teatru stradal vor aduce în faţa spectatorilor intrigi spectaculoase, care vor reliefa aspecte din viaţa burgurilor medievale transilvănene: “Domniţa cea frumoasă şi soacra cea rea” este scenariul de sâmbătă, iar duminică vom avea aventurile unui “der schmecker” cu oltenii.
Atracţia numărul unu pentru copii şi tineri o va reprezenta şi la această ediţie programul de animaţie cavalerească stradală oferit de cavalerii şi domniţele celor trei ordine de cavaleri invitate la Serbările Bistriţei Medievale: Paladinii de Terra Medies, Ordinul Cavalerilor Lup şi Străjerii Cetăţii Bistriţa.
Concertele muzicale sunt deosebit de atractive, atât cu muzica medievală a formaţiilor Bordo Sarkany (Ungaria) şi Truverii, cât şi cu rock, trupa suceveană Bucovina fiind prezentă pentru prima dată la festivalul medieval bistriţean.
Parada Medievală s-a desfăşura în această după masă fiind prezenţi primarul Ovidiu Creţu, directorul de la Palatul culturii, Dorel Cosma, organizatorul Florin Săsărman, actorul Dan Rădulescu, folk-istul Gheorghe Ani.
Apărarea cetăţii de năvala barbarilor şi bătaia cu pungi cu apă vor domoli duminică după-amiază dogoarea acestor zile.
Una dintre atracţiile maxime ale ediţiei din acest an a Serbărilor Bistriţei Medievale o reprezintă proiectia video mapping 3D ce se va desfăşura duminică, în jurul orei 22.30, pe faţada clădirii fostului Tribunal, de pe strada Liviu Rebreanu. Va fi un joc de lumini laser cu imagini extrem de spectaculoase, în care se vor regăsi imagini specifice burgului bistriţean, ca şi secvenţe din ediţii anterioare ale festivalului.

Program duminică

Duminica, 26.06

10.00-11.00 Instalarea taberei Ordinului Cavalerilor Lup

Scena mica, pietonal

10.00 Targul medieval. Animatie cu cavaleri si domnite.

10.00 Curtea Comediantilor

11.00 Teatrul de papusi "Alexandru Misiuga" - Punguta cu doi bani. Povesti muzicale

12.00 Concursuri cavaleresti cu Paladinii de Terra Medies

12.30 Ce mai mesteresc calfele calatoare - prezentare

13.00 Statuile vivante prind…viata, cu Teatrul Strada

14.00 Ateliere Medieval Art - prezentare de costume medievale, expozitie si ateliere de arta heraldica, atelier de spade si scrima

15.00 Mini concert Bordo Sarkany si dansuri Nosa

16.00 Curtea comediantilor - spectacol de teatru stradal

Scena mare

13.00 - 15.00 Probe de sunet Truverii si Bucovina

15.30 Spectacol cu Ordinul Cavalerilor Lup

16.30 Coregrafii si scoala de dans medieval cu Nosa si domnita Alia

17.00 Scenariul "Der schmecker" si oltenii

18.30 Apararea Cetatii Bistritei: Batalia cu pungi cu apa. Participa oastea barbara, Garda de Bistrita si populatia cetatii

19.00 Patrulare Garda Cetatii Bistritei. Momente interactive cu publicul

19.30 Concert de muzica medievala cu Truverii - "Peregrinatio"

20.30 Domnitele Bistritei

21.00 Menestrelii veacului XXI: Concert BUCOVINA (cu participarea Ordinului cavalerilor Lup)

22.10 Cetatea Bistritei este redata Judelui vremurilor noastre.

Spectacol cavaleresc cu Ordinul Cavalerilor Lup si NOSA

Retragerea cavalerilor si domnitelor in istorie. Spectacol cu torte

22.45 Proiectie Video Mapping: In inima Cetatii Bistritei

23.00 E noapte si e frig, seniori!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5