Cererea de rambursare a TVA achitată într-un alt stat UE se depune electronic până la 30 septembrie

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud reaminteşte contribuabililor persoane impozabile stabilite în România că, vineri, 30 septembrie, este termenul limită pentru depunerea solicitărilor privind rambursarea TVA achitate pentru importuri şi achiziţii de bunuri/servicii, efectuate în alt stat membru, în anul 2010.

Procedura se aplică cererilor de rambursare depuse de către persoanele impozabile stabilite în România, pentru rambursarea taxei pe valoarea adăugată achitată de acestea pentru bunurile mobile care le-au fost livrate sau serviciile prestate în beneficiul lor în statul membru în care taxa a fost încasată, precum şi pentru rambursarea taxei pe valoarea adăugată achitate pentru importul bunurilor în respectivul stat membru.

Perioada de rambursare este de maximum un an calendaristic şi de minimum trei luni calendaristice. Cererile de rambursare pot însă viza o perioadă mai mică de trei luni, în cazul în care aceasta reprezintă perioada rămasă până la sfârşitul anului calendaristic, precizează ANAF.

Pentru depunerea cererii este necesară semnătura electronică obţinută în baza unui certificat digital calificat, potrivit procedurii afişate pe portalul ANAF.

Conform listei de preferinţe a statelor membre, se vor ataşa copii de pe facturi/documente de import în cazul în care: baza de impozitare de pe o factură/un document de import este de cel puţin 1.000 euro sau echivalentul în moneda naţională; baza de impozitare de pe o factură/un document de import este de cel puţin 250 euro sau echivalentul în moneda naţională, dacă factura/documentul de import se referă la combustibil.

Formatul electronic al formularului 318 Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru persoanele impozabile stabilite în România se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de ANAF de pe pagina de Internet a MFP-ANAF, la adresa www.anaf.ro - ,,Declaraţii electronice”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5