Ce decizii au fost luate de administraţie din Beclean, în urma vijeliei de joia trecută!

La finele săptămânii, la Beclean a fost convocată ședința de Consiliu Local unde s-a discutat raportul operativ făcut de membrii Comisiei locale pentru situații de urgență existent la nivelul Primăriei orașului Beclea, în urma vijeliei de joi, 13 iunie.
La nivelul orașului Beclean, pagube au fost produse la acoperișuri, mașini, case, stâlpi căzuți, pod. "Am decis împreună cu consilierii locali ai orașului Beclean ca la următoarea rectificare a bugetului local să aprobăm un fond de urgență pentru calamități care să fie la dispoziția Consilliului Local pentru ca în astfel de situații să reacționăm prompt pentru a ajuta de urgență cetățenii care sunt afectați și nu au capacitatea de a interveni a-și reface stricăciunile cauzate de calamități. Va fi pusă la dispoziția cetățenilor o macara cum am făcut de fiecare dată în asemenea situații pentru a interveni la înălțime acolo unde e nevoie la repararea acoperișurilor.
Viitoarele bugete locale ale orașului Beclean vor avea un capitol special prevazut pentru calamități, întrucât vedem că astfel de situații pot să apară mai des decât ne puteam imagina.
De asemenea, s-au prezentat in ședința de vineri a Consiliului Local toți pașii care se fac pentru a continua lucrările la situația de la podul variantei ocolitoare a orașului Beclean. Referitor la asta, au fost la fața locului reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții, s-a primit o înștiințare de la Apele Române prin care se cere de urgență îndepărtarea din albia râului a grinzilor și s-au transmis toate acestea constructorilor pentru a lua măsuri conform instituțiilor abilitate.

Am înștiințat mai departe toată situația de la fața locului Ministerului Transporturilor (CNAIR) cu care suntem în parteneriat în derularea obiectivului construirii Variantei de ocolire a orașului Beclean. S-a decis efectuarea unei expertize tehnice de specialitate de către o firma de expertiză externă, care începând cu săptămâna viitoare va analiza la fața locului producerea acestui eveniment și vom avea un raport scris care se va înainta către Minister și către constructor, iar în urma acestor evaluări de către toate instituțiile abilitate vom lua măsurile care se impun pentru a putea continua în bune condiții construirea acestui obiectiv important.
Mulțumim tuturor pentru înțelegere și vă vom ține la curent cu fiecare etapă pe care o parcurgem pentru urmările calamităților produse în 13 Iulie 2023 la nivelul orașului Beclean", a transmis primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5