Școala Gimnazială Nr.1 în Italia, parteneriat internațional prin acreditarea Erasmus+ 2021-2027

  Acreditarea Erasmus+ oferă școlilor beneficiare un orizont lărgit de cooperare pentru integrarea în context european. În perioada 13 – 17 februarie 2023 s-a desfășurat prima activitate de proiect în cadrul Acreditării ERASMUS +2021-1-RO01-KA120-SCH-000047362  a  Școlii Gimnaziale Nr. 1 Bistrița. În cadrul fluxului I mixt din acreditarea școlară "Green for Inclusion" 2022-1-RO01-KA121-SCH-000067506, obiectivul stabilit pentru elevii de la ciclul gimnazial este incluziunea, în corelație cu dezvoltarea de abilități ecologice, care corespund priorităților programului pentru acest an. Acest obiectiv este axatat pe selectarea în grupul țintă, în proporție de 50%, a elevilor care întâmpină dificultăți sau provin din medii dezavantajate. Astfel, în primul an al acreditării, grupul de 8 elevi și 2 profesori  de la  Școala Gimnazială Nr. 1 Bistrița a participat la programul conceput de către școala   Istituto Comprensivo “Giovanni Verga” din Comiso, Italia. Programul s-a axat pe activități de socializare, dezvoltare emoțională, dezvoltarea de competențe antreprenoriale în ceea ce privește planificarea de activități, gestionarea resurselor, creșterea coeziunii de grup. Elevii au beneficiat de un cadru creativ și stimulator, școala gazdă având profil vocațional de muzică. Corul, orchestra școlii au prilejuit activități deosebite pentru un schimb de relații plin de căldură și generozitate între elevi și profesori. Domeniul tematic al proiectului a conlucrat la  reducerea violenței între colegi, acceptarea diferențelor de vârstă, gen, etnie, cooperarea prin implicare în activități de voluntariat, integrarea elevilor cu CES și învățarea în aer liber ca modalitate de dezvoltare a competențelor ecologice.

     Programul zilnic a fost structurat astfel încât să permită elevilor și profesorilor prezența la activitățile școlare și extrașcolare: asistență la ore, desfășurare în comun de ateliere, competiții, acțiuni de voluntariat. Elevii au lucrat în grupe mixte fiind coordonați atât de profesorii gazdă, cât și de profesorii români. O componentă importantă a programelor Erasmus +sunt cele care vizează dezvoltarea culturală. După orele de curs elevii au beneficiat de excursii, vizitare de muzee și obiective istorice, site-uri arheologice, rezervații naturale. Toți participanții au primit certificate de participare care conferă certificarea achizițiilor dobândite și care reprezintă o motivație pentru implicarea în viitoare activități educaționale.

      Experiența internațională a școlii din Italia, care a derulat peste 10 proiecte Erasmus+, a fost un câștig pentru școala participantă din România, prin acumulare de valori umane, culturale, prin valorificarea prieteniei dintre cele două școli pe baza unui proiect Erasmus+ derulat în perioada 2021-2019. Așadar, continuarea relațiilor de parteneriat în cadrul acreditării este o dovadă a sustenabilității proiectelor, prin promovarea continuă a valorilor comune: respectul, prietenia, spiritul european.

 

prof. Elena Cristina Hădărău 

Comentarii

22/03/23 19:07
Maria

Doar copii cu pile ajung in astfel de vizite …,bla..,bla !

23/03/23 09:49
cititor

Ei, nu-i chiar așa, doamnă Maria! Există și profesori cu capul pe umeri, care duc în proiecte și copii fără pile.

16/05/24 16:42
Eori

Școlile Profesionale Ar Trebuii Să Dispară Definitiv Din Lume, Deoarece Sunt Degeaba !

Cel Mai Bine Este La Liceu, Ori Facultate, Dacă Se Poate; Aia Dacă Este Absolvent, Ori Absolventă De Bacalaureat, Altfel Nu Se Poate.

Vizionați Și Ascultați Cu Atenție Aceste Video-uri Până La Final:

https://youtu.be/dI1d9eLJV4o?si=hlMk8zRTPUbsTzyP

https://youtu.be/imUtFmlRsQE?si=qn1xwjHZ21ZR8fWt

Ce Este Bun, Necesită Învățământ Universitar Adică Facultate Absolvită, Însă Ca Să Ajungi Acolo, Trebuie Să Fi Absolvent Ori Absolventă De Bacalaureat, Aia Se Numește Diploma De Bacalaureat, Ce Se Obține De La Secretariatul Liceului, După Absolvirea Bacalaureatului, Însă Trebuie Dus 4 Poze De Format Mic Pentru Buletin, Copie După Buletin, Eventual Copie După Certificatul De Naștere, Este Valabil Și Pentru Absolvirea Liceului Fără Bacalaureat, La Fel Se Obține Și Diploma De Absolvire A Liceului 12 Clase, Respectiv 10 Clase Care Ar Trebuii Să Fie Obligatorii , Altfel Nu Există Învățământ Liceal Absolvit, De Preferat Ar Fi 12 Clase Absolvite; Tot De La Secretariatul Liceului, I-ar Diploma Se Cere De La Secretariat, Într-un Timp Mai Scurt de 30-31 De Zile, Din Momentul Când Elevul Ori Eleva De Liceu, A Absolvit 12 Clase, Eventual 10 Clase Obligatorii.

Te Poți Înscrie Pentru Bacalaureat La Seral, Ori Frecvență Redusă Doar Dacă Ai Diplomă De Absolvire A Liceului Adică 12 Clase Absolvite.

Există Și O Alternativă Pentru Cei Ce Vor La Bacalaureat Fie Zi, Seral Ori Frecvență Redusă, Însă Este Costisitor, Și Anume Meditații, Care Se Găsește Pe Internet , Însă Costă.

Bacalaureatul Este Inventat De Napoleon Bonaparte Împreună Cu Învățământul Superior [Facultate], Mai Exact Spus El A Creat Un Document Pe Nume Decret După Care Se Face Legile În Învățământ În Ziua De Azi, Care Nu Va Dispărea Nici-o Dată, Și Care Se Află În Franța Și Este Foarte Bine Protejat, Pentru Că: Învățământul Superior Înseamnă Valoare, Nu Altceva, Eventual Învățământul Liceal.

La Bacalaureat Nu Se Poate Copia, Pentru Că: Așa Este Corect Și Este Totul Supravegheat, Plus Că Scrii Ce Știi, Apoi Urmează Ascultarea Elevului / Elevei Pentru Ce Știe.

Facultatea Este Doar Cu Bani + Învățat Bineînțeles Altfel Nu Se Poate.

Este Mai Bine La Liceu, Pentru Că Nu Mai Dai De Tâmpiții Ori Tâmpitele De Maiștrii Și Maistre, Care Știu Să Facă Pe Alții Și Altele Cu Ou Și Cu Oțet, Și Știu Să Facă Mișto De Elevi, Spunând La Elevi Fumul Se Împachetează, Adică Maiștrii Âi Consideră Și Le Consideră Pe Elevi Și Eleve, Proști Și Proaste, Prin Acea Batjocoră Gen: Fumul Se Împachetează.

Mai Mult De Atât La Profesională Nu Mai Există Posibilitatea De Bacalaureat, Decât Numai La Liceu, Adică Doar La Partea Liceală.

Decât La Profesională, Mai Bine Este La Liceu, Pentru Că Învățământul Profesional Este Considerat Învățământ De Proști Și De Proaste.

Există Cursuri De Calificare Pe Internet, Unde Se Poate Găsii Și Adresă De Contact, Și Așa Mai Departe, Bineînțeles Cu Cost, În Comparație Cu Școlile Profesionale, Dar Este Mai Bine La Cursuri De Calificare, Decât La Școlile Profesionale, Pentru Că La Partea Liceală, Ai Posibilitatea Pentru Bacalaureat Mai Târziu La Seral, Ori Frecvență Redusă, Adică La Liceele Care Au Seral Și Frecvență Redusă.

Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5