Casa de Cultura din Năsăud și-a redeschis porțile

După o pauză de peste trei ani, pentru consolidare și modernizare, Casa de Cultură “Liviu Rebreanu” din Năsăud și-a redeschis porțile.Cele 350 de scaune noi, au fost ocupate,spectatorii fiind încântați de minunatele condiții create,având speranța unei vieți culturale intense . Casa de Cultură năsăudeană a încheiat un partenereat cu ASTRA ,care din aceste zile își va avea sediul aici,prin bunăvoința primarului Mircea Romocea care are dorința ca Năsăudul să fie categorisit pe drept cuvnt orașul culturii prin activități permanente ca un model luminos și inspirator pentru năsăudenii de toate vârstele .
Cuvăntul inaugural a fost rostit de primarul orașului, care a făcut o scurtă prezentare privind lucrările de mare amploare pentru modernizarea acestei instituții de cultură, cu fonduri europene și completare din bugetul local. A transmis spectatorilor și tuturor năsăudenilor de a acționa în continuare pentru slujirea sfintelor idealuri culturale prin activismul patriotic-cetățenesc.
Managerul instituției Silviu Rus ,a pornit cu dreptul, fiind încântat de reușita acestui spectacol inaugural de mare ținutâ,primul de acest fel de când este încadrat pe acest post.
Spectacolul a fost adecvat sărbătorilor de iarnă,fiind deschis de grupul de colindători „ Năsăudeanca „ coordonat de Liviuța Istrate, având alături pe Oana Matei care a debutat pe această scenă la vârste de 4 ani cu același prezentator Neluțu Suciu.
Pe scena frumos împodovită s-au succedat mai multe formații de colindători ce au cântat până , În zori de zi „ în compania lu Sorin Găzdac,Dan Pavelea ,duetul Bindea-Vasilichi și a micuțului pianist Mihai Banciu, cu reale calitîți muzicale și intervențiile în aplauze prelungite a sălăuanului George Ani..A apărut în scenă grupul Hara compus din patru interpreți cu dăruire profesională ce au antrenat toată sala prin colinde vechi și noi.O seară de basm,cu vise împlinite,inimi voioase și gânduri luminate

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5