Cartea cu cărţi

Privesc, cu drag, în ograda cărţilor Virginiei Brănescu. Mă bucur, ca de o sărbătoare, de fiecare apariţie, de până acum, a scriitoarei. De fiecare eveniment editorial. Cu sufletul în palmă distinsa doamnă aşează gânduri-rânduri despre oameni şi fapte, despre frumosul din lumea scrisului.
O scriitoare harnică, precum o albină. O pictoriţă care pune lumii culori ale eternităţii. Doamna Brănescu este un exemplu, pentru noi toţi. Prin dăruire, dragoste, perseverenţă, luptă şi libertate.
Volumul „Note de lector” este un dar pentru colegii de breaslă, pentru fiecare dintre cei care iubesc cuvântul. O carte ca o oglindă pentru cărţi, o cronică multiplă a volumelor apărute pe piaţa bistriţeană şi nu numai. Descoperim un traseu al literaturii de aici şi de pretutindeni.
Pentru Virginia Brănescu a lectura cărţile confraţilor este un mod de viaţă, crezul prin care literatura devine parte integrantă a eului.
Idei, concepţii, trăiri literare, toate împletite în cartea ce a văzut lumina la Editura Karuna. Viziunea este cu totul special, a unui om ce se vede că a studiat cărţile, iar mai apoi, prin filtrul proprilor idei le-a dat o interpretare. O provocare care debutează la masa de lectură, unde, receptorul doreşte să găsească tainele scriitorului. O carte ce demonstrează, încă odată, că Virginia Brănescu moşteneşte fibra litarară a macrocosmosului existent.
Gândurile despre scriitoare şi pictoriţă ale unor nume consecrate din literatură, alături de poeziile de la finalul volumului întregesc portretul doamnei Brănescu.
Prin acest volum istoria literară critică a judeţului, se îmbogăţeşte cu cronici care peste timp vor deveni note de trimitere la creaţia literară de azi.
Invitându-vă la lectură, încheiem cu versurile autoarei acestei cărţi: Dă-ne, Doamne-nţelepciune, / În peniţă vorbe bune, / Pe pânze doar armonie / Şi în suflet reverie”!

Felicitări Virginia Brănescu! Sănătate şi multă putere de muncă, în continuare !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5