Boxul bistriţean din nou în elita europeană

Boxul bistriţean este din nou în elita europeană prin sportivele Alina Lugigan şi Alexandra Măerean, care au participat la Campioantul European de Box din Turcia. Din cele cinci sportive care au reprezentat România la cea mai mare şi importantă competiţie din Europa, două au fost din Bistriţa. Sportivele Alina Lugigan şi Alexandra Măerean au ocupat locul V,Uu rezultat exelent pentru boxul românesc şi bistriţean, un rezultat care înseamnă sute de ore de antenament, transpiraţie, mulţi pumni şi multă muncă. Un rezultat care ne face să credem că speranţele boxului există şi că avem în antrenorul emerit Nicolae Zăpârţan un om care de peste 34 de ani ţine boxul bistriţean în viaţă.
Această deplasare la Campionatul European a fost pusă sub semnul întrebării până în ultima zi, deoarece fondurile FRBOX au fost blocate şi, cum sponsori nu există, soluţia era să plătească cluburile sau să se descurce dacă pot antrenorii. La Bistriţa, antrenorul Nicolae Zăpârţan a găsit înţelegere la conducerea clubului, dar la momentul acela, clubul nu avea fondurile necesare,aşa că a trebuit să găsească soluţia salvatoare, iar aceasta a venit de la firma de turism Simcotur Bistriţa. La rugămintea antrenorului emerit Nicolae Zăpârţan, au fost cumpărate biletele de avion (pe datorie) pentru tot Lotul Naţional al României sâmbătă, în condiţiile în care competiţia a început duminică. Să faci performanţă într-un asemenea stres, să nu ştii că pleci la o competiţie aşa de importantă decât în al 12-lea ceas este greu de imaginat. Cu toate acestea, care din păcate nu au fost singurele, sportivele noastre au reuşit să fie în primele 5 din Europa. Felicitări conducerii clubului, antrenorului emerit Nicolae Zăpârţan şi colaboratorilor săi Alexandru Burz şi, bineînţeles firmei de turism Simcotur Bistriţa.
Pe lângă acest rezultat excelent în Europa, un rezultat foarte bun vine şi din partea băieţilor. La Campionatul Naţional de seniori, sportivul Ionuţ Borgovan a reuşit să câştige medalia de bronz la cat.75 de kg. În semifinalele competiţiei, Ionuţ l-a întâlnit pe unul din cei mai titraţi sportivi din Lotul Naţional al României, Bogdan Juratoni, campion european şi multiplu campion al României, în faţa căruia a trebuit să se declare învins. Este, totuşi, un rezultat bun pentru boxul masculin bistriţean şi ne bucurăm că şi la nivelul seniorilor avem medaliaţi şi sportivi cu care să ne mândrim, ţinând cont că în zilele noastre este foarte greu să faci performanţă fără prea mulţi bani, fără meciuri de pregătire şi fără speranţa unei zile de mâine mai bune.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5