Bernice, premiată de Margareta Pâslaru

Cu ocazia celei de-a 41-a editii a Festivalului de muzica usoara românească "Mamaia" 2011, organizat de Consiliul Judetean Constanta, care s-a desfasurat la Teatrului de Vara Soveja in perioada 25-28 august, Bernice Chitiul din Bistrita a primit inalta distinctie, "Margareta Paslaru" in valoare de 1000 de dolari, pentru „originalitate interpretativă". D-na Margareta Paslaru, vocea de aur a muzicii usoare romanesti, s-a decis asupra castigatoarei inca de la preselectii unde aceasta a fost prezenta in juriu si unde Bernice Chitiul a obtinut cea mai mare nota obtinuta de vreun concurent in toata durata preselectiei festivallului. Celebra artista a afirmat ca această calitate presupune "un timbru vocal deosebit"..... "Am remarcat-o pe Bernice la preselectie, nu imita pe nimeni, interpreta nuantat, cu sensibilitate"... Dansa a urmarit apoi evolutia in concurs a lui Bernice pana in ultimul moment atat la sectiunea Interpretare cat si la sectiunea Creatie.

Bernice declara:

"Sunt onorata de premiul primit, “Margareta Paslaru - pentru originalitate interpretativa”! Sper sa confirm prin evolutia mea increderea oferita de aceasta mare artista a noastra a tuturor. Doamna Margareta Paslaru a urmarit evolutia intregului festival si am avut placuta surpriza sa aflu chiar de la dansa in ultima zi a Festivalului despre acest onorant premiu. Pentru onorata doamna nici un alt incident, eveniment sau barfa nu a cantarit mai greu decat propria hotarare si convingere ca aceasta este decizia corecta. Cu o astfel de probitate profesionala si verticalitate morala intra in viata mea aceasta adevarata artista a muzicii noastre usoare romanesti.

Mi-am castigat dreptul de a canta la Festivalul de Muzica Usoara Mamaia in virtutea voturilor juriului angajati de organizator. Nici un organizator nu isi elimina oncurentii peste decizia juriului, dupa cum nici nu am fost eliminata. Asadar am evoluat in seara a doua de concurs la sectiunea interpretare iar apoi la cea de creatie. Cat despre sectiunea creatie, nici eu si nici piesa nu a fost descalificata ci nu s-a calificat in finale deaorece la auditiile din prima seara de creatie s-a descoperit ca piesa era oficial lansata de catre doamna Marina Florea, lucru nestiut nici macar de comisia de specialitate de care a trecut in preselectiile Mamaia. Astfel va rog sa notati ca eu nu am fost premiata inafara concursului asa cum sustin unele articole media semnate in graba ci in cadrul concursului care a decurs asolut normal dupa incidentul dezagreabil avut in prima seara cu stilistii si designerii angajati de organizatorii festivalului Mamaia cu care am amas dealtfel in rapoarte bune".

Comentarii

31/08/11 00:13
Spermzan Sorin

Eu cred ca prestatia fetei din Gala a aratat totul: talent si carisma. Felicitari domanei nostre de sufle Margareta Paslaru pentru aceasta initiativa inspirata si curajoasa as spune de a o premia pe Bernice cu acasta distictie cu o incarcatura emotionala importanta.

30/08/11 23:42
maria

Credeam ca Bistrita a disparut de tot de pe harta culturala nationala... bine ca mai exista copii care doresc sa faca ceva in viata cu talentul lor. Pacat ca a fost expusa la atata stres din cauze organizatorice dupa ce ca ea trebuia sa mai si cante... tot Romania ramanem.

30/08/11 23:08
Spermzan Sorin

Eu cred ca prestatia fetei din Gala a aratat totul: talent si carisma. Doamna Margareta Paslaru a stiut ce face, felecitaripentru initiativa laudabila a acestei doamne a cantecului nostru pe care o ascultam de feicare data cu mare drag.

30/08/11 22:48
Sorin Telcean

In sfarsit Bistrita "iese in lume" . De cand ma stiu nu am auzit de vreo bistriteanca sa partcipe la Mamaia. Si ce premiu frumos !
Asteptam noutati muzicale, domnisoara talentata !

30/08/11 16:24
Claudia Nemes

Pentru copilul asta nu am ce spune decat CUVINTE de LAUDA.... Curaj, profesionalism si frumusete.....le are pe toate. De cate ori aud ca participa la diverse concursuri si o vad la TV. am mereu emotii :-) ..dar sunt mai mult ca sigura ca se intoarce in Bistritza cu cate un trofeu. Bravo copil talentat!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5