Bărbaţi amendaţi de jandarmi pentru infracţiuni silvice şi păşunat ilegal

Jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa şi cadre din Compartimentul Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale au executat mai multe acţiuni independente privind prevenirea tăierilor şi transportului ilegal de material lemnos, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Astfel, în zona apropiată satului Strâmba, jandarmii bistriţeni au depistat două atelaje hipo care transportau resturi de exploatare forestieră care au fost ridicate fără drept din fondul forestier naţional ce aparţine de pădurea de pe raza comunei Josenii Bârgăului.

„Au fost identificaţi şi sancţionaţi cu câte 800 lei fiecare, în conformitate cu prevederile Legii 171/ 2010 actualizată privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, art. 17, lit. b Dumitru B. de 25 de ani şi Ioan T. de 20 de ani, din Josenii Bârgăului. Pe raza localităţii Ragla, a fost depistat Flaviu Z. de 23 de ani din Dumitriţa, com. Budacu de Sus care a fost sancţionat cu avertisment scris, deoarece intenţiona să comercializeze material lemnos, confom legii 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, art. 20, lit. d. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi a fost predat organelor în drept”, menţionează mr. Georgeta Caşvan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

În plus, Vasile C. de 39 de ani, din Şieu, sat Ardan, a fost sancţionat cu 700 de lei, în conformitate cu Legea 171/ 2010 actualizată, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, art. 11, lit. d, pentru păşunat ilegal în zona localităţii Budacu de Jos, cu o turmă de aproximativ 300 de ovine şi caprine.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5