ANI: Viceprimarul Năsăudului, Niculai Găitan, în incompatibilitate

Agenția Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natura administrativă, precum și indicii privind posibila săvârșire a infracțiunilor de conflict de interese, fals în declarații sau infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție în cazul a 25 aleși locali, dintre care un președinte Consiliu Județean, opt primari, nouă viceprimari, un consilier județean, cinci consilieri locali și un fost consilier local.

Pe listă figurează şi Niculai Găitan, viceprimarul oraşului Năsăud, care „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2012 — 28 februarie 2014 întrucât acesta a deținut simultan funcția de viceprimar al orașului Năsăud, Jud. Bistrița-Năsăud și calitățile de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Național 'George Coșbuc' Năsăud, al Spitalului orășenesc 'Dr. George Trifon' Năsăud și al SC Lucrări Drumuri și Poduri SA Bistrița, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate.

Potrivit ANI, persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Doar o persoană nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în termenul prevăzut de lege, în exercitarea dreptului la apărare, dar nu este vorba despre viceprimarul Năsăudului.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate public […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea public respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadăde 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare”, se mai arată în comunicatul ANI.

 

 

 

Comentarii

07/11/15 09:29
Mari

CUM SA FACI BANI ONLINE ! In aceste timpuri este nevoie sa inveti rapid cum sa faci bani online! Profita si tu imediat de acest sistem care te indruma pas cu pas si te invata cum sa faci bani online! Incepe urgent sa te instruiesti cum sa faci bani online! Noi, cu o echipa dinamica si tanara, suntem alaturi de tine si te ajutam cu cea mai mare seriozitate sa reusesti! Numai cand doresti cu cea mai mare seriozitate sa schimbi ceva in viata ta, cauta-ne la adresa de email: [email protected]

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5