Amenzi de peste 80.000 lei, aplicate de inspectorii DSVSA. Produse alimentare retrase de la vânzare

În ultima lună, DSVSA Bistriţa-Năsăud a efectuat 484 controale, pentru eficientizarea acestora colaborându-se cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

În urma controalelo, inspectorii sanitar veterinari au constatat o serie de neconformităţi, fiind aplicate 57 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 80.560 lei, şi 7 avertismente. În plus, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 145,2 kg produse alimentare.

Astfel, proprietarii de animale nu au notificat medicului veterinar de liberă practică împuternicit evenimentele survenite în exploataţia pe care o deţin (vânzarea, cumpărarea, moartea, sacrificarea pentru consum propriu, naşterea animalelor, etc) în vederea emiterii documentele specifice şi operării în Baza Naţională de Date (BND). Alte abateri vizau deţinerea de animale neidentificate şi neînregistrate în BND; întocmirea necorespunzătoare, de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit, a documentelor de mişcare; transportul de animale cu mijloace de transport care nu îndeplinesc condiţiile privind bunăstarea acestora; comercializarea produselor alimentare în unităţi/spaţii care nu sunt înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor; depozitarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare; manipularea şi/sau etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare sau  depozitarea ouălor în condiţii necorespunzătoare.

“Recomandăm consumatorilor achiziţionarea produselor alimentare (carne şi preparate din carne) numai din locuri sau spaţii autorizate şi supravegheate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor care, prin programul de control implementat de către inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, garantează că acestea provin din abatoare autorizate, unde este asigurată asistenţa sanitară veterinară permanentă. Rugăm consumatorii să sesizeze, la numărul de telefon 0263/224974, orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor”, transmite director executiv, dr.  Ioan Bogolin.   

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5