Administraţiile de pe Valea Sălăuţei merită laude

Cine merge pe Valea Sălăuţei până sus, pe Dealul Ştefăniţei spre Maramureş, rămâne plăcut surprins de realizările administraţiilor din această zonă.

La Salva

Noua faţă a clădirii ce adăposteşte Primăria, Consiliul Local şi Poliţia comunei, demonstrează că localitatea este condusă de oameni inimoşi care se zbat din răsputeri să realizeze cât mai multe pentru cei ce i-au ales. La fel, clădirea Şcolii Generale “Tiberiu Morariu” şi Dispensarul uman ca şi spaţiile verzi din centrul de comună, ca să nu mai vorbim despre malurile Sălăuţei care sunt curăţate ori de câte ori este nevoie - şi asta se întâmplă destul de des - demonstrează că aici este mână de gospodar. De asemenea, drumurile şi străzile au fost reparate ca şi cel spre Mănăstirea de pe deal, pe care orice autoturism poate urca, fiind asfaltată. Mai adăugăm faptul că în curtea şcolii sunt depozitate deja lemnele pentru la iarnă. Şi asta, doar traversând comuna, fără a intra în vorbă cu nimeni. Să amintesc şi de popasul de la Izvorul cu apă de băut căutat de năsăudeni, chiar bistriţeni şi toată suflarea care trece prin zonă, amenajat cu măsuţe, băncuţe, pubele pentru gunoi.

La Coşbuc

După ce intri în localitate şi depăşeşti podul nou dat în folosinţă nu cu mulţi ani în urmă, poţi vizualiza vechiul pod - monument - acoperit, apoi căsuţa-muzeu a poetului care a dat numele localităţii, te îmbie să opreşti şi să-ţi porţi paşii prin odăile pe unde odinioară mama poetului trecea spre geamul prin care privea aşteptându-şi fiul drag…

Ajungi la noul sediu al primăriei - P+1+M - care va adăposti la parter - poliţia comunei, birourile de evidenţă a populaţiei, asistenţă socială, impozite şi taxe, agricol şi casieria; la etaj - birourile primarului, viceprimarului, secretarului, contabilitatea, sala de protocol, stare civilă, un oficiu şi arhiva, iar la mansardă - sala de şedinţe a Consiliului Local, birourile brigăzii silvice, poşta şi o cameră de oaspeţi. Dar asta nu e tot. Primăria va avea panouri solare pentru încălzire, un luminator pe casa scării şi un sistem de supraveghere video şi securizare a clădirii.

Investiţia se ridică la 1,56 milioane de lei, fonduri exclusiv din bugetul local, vechea clădire ce adăpostea primăria urmând a fi demolată spre a se amenaja parcarea în faţa noii Primării.

La Romuli

Ajungi, trecând prin Telciul regretatei Doamne a cântecului, spre care îţi întorci privirea imediat ce zăreşti Biserica încă în reparaţie, în curtea căreia odihneşte trupul fostei fiice a satului …

Nici nu intri bine în Romuli că, din loc în loc, admiri refugiile din staţiile de autobuze, foarte frumoase şi ingenioase. Felicitări edilului şef!

Dar admiraţia continuă văzând noua amenajare efectuată la izvorul de apă de băut - cea mai bună de pe Sălăuţa - şi, mai departe, digul nou din spatele sediului Primăriei, a Consiliului Local şi Poliţiei, care stăvileşte apele vijelioase ale râului dirijându-i cursul. Îţi încântă privirea Şcoala Generală proaspăt reamenajată, Grădiniţa nouă - investiţie care a scos din “buzunarul” Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării circa 500.000 de lei şi care va fi dată în folosinţă odată cu demararea noului an şcolar.

Noua grădiniţă are trei săli de clasă, o cancelarie, bibliotecă, o centrală termică pe rumeguş care încălzeşte şi şcoala şi biserica. Aici vor învăţa 50 de preşcolari.

Dar edilul comunei se poate lăuda, deşi n-o face, şi cu un teren de fotbal şi vestiare noi - cele mai bune şi moderne - investiţie ce a necesitat aproximativ 400.000 de lei. În cel mai scurt timp va fi amenajată şi o tribună cu o capacitate de 300 de locuri. În viitorul apropiat vor inaugura şi un teren de fotbal cu gazon sintetic, amplasat în spatele Şcolii Generale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5