Administrarea pieţei agroalimentare - scoasă la licitaţie cu strigare

Proiectul de hotărâre cel mai aprig dezbătut de legislativul local a fost cel privind delegarea de gestiune prin licitaţie publică a serviciului de administrare a Pieţei agroalimentare a oraşului Năsăud (al cărui contract de închiriere a expirat încă înainte de alegerile locale). De asemenea, a fost adoptat caietul de sarcini din care aflăm că licitaţia publică va avea loc în 16 august a.c., ora 12,00, la sediul Primăriei oraşului Năsăud, iar în caz de neadjudecare, următoarea licitaţie se va organiza în 7 (şapte) zile calendaristice de la data organizării primei licitaţii, la ora 12,00. Preţul de pornire al licitaţiei a fost stabilit la 1.700 euro/lună, pe o durată de administrare de 4 ani de la semnarea contractului, cu drept de prelungire cu acordul părţilor. Suprafaţa totală a Pieţei agroalimentare este de 2.532 mp: platou piaţă – 1.412 mp; sediu administrativ - 278 mp; hală legume-fructe – 417 mp; standuri – 291 mp; hală brânzeturi – 34 mp; crama – 26 mp; grup social piaţa – 45 mp şi un alt spaţiu – 29 mp.
Edilul urbei – prof. Mircea Romocea, şi-a exprimat dorinţa de reglementare a comerţului stradal de pe străzile Iulian Marţian, Rahovei, Mihai Eminescu pe care, în zilele de joi când este târg săptămânal, accesul este aproape blocat. Primarul şi-a arătat nemulţumirea pentru că această activitate aducătoare de profit pentru bugetul local, nu a fost gestionată în cel mai corect fel pentru administraţia oraşului. Edilul i-a reproşat fostului viceprimar Ovidiu Maghiar felul în care au gestionat aceste venituri: „Cu toate că încasarea chiriei comercianţilor stradali este o sursă importantă de venit, aceste sume au fost lăsate la cheremul firmei care administra piaţa, neregăsindu-se în visteria oraşului”.
La rândul său, consilierul Maghiar a explicat că administratorii pieţei au folosit aceste surse de venit pentru reabilitarea şi reamenajarea pieţei, investiţii care au rămas în patrimoniul Consiliului Local, fără nici o pretenţie din partea investitorilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5